Supravietuitorii masacrului de luna trecuta de la scoala elementara Sandy Hook, statul american Connecticut, se intorc joi la ore pentru prima data dupa incident. Vor face cursuri intr-o scoala renovata dintr-un oras vecin, numita dupa vechea lor scoala si despre care politia a afirmat ca este "cea mai sigura din SUA", scrie presa internationala.

Parintii au putut sa faca o vizita miercuri in noua cladire pentru a se asigura ca elevii vor fi in siguranta acolo. Numerosi politisti pot fi vazuti in apropierea scolii. Ei spun presei sa nu se apropie.

Cladirea unde va functiona noua scoala a fost transformata intr-un loc "vesel" pentru ca elevii sa-si poate relua rutina programul normal de scoala, a spus directorul institutiei. Acesta a adaugat ca oricine are nevoie de consiliere psihologica o va primi imediat.

Mai multe pancarte cu mesaje de intampinare pot si vazute de-a lungul drumului care duce spre scoala Sandy Hook. Pe unele scrie "Bine ati venit la scoala elementara Sandy Hook", in timp ce pe un alt banner scrie: "Sunteti in rugaciunile noastre", amintind de victimele masacrului de luna trecuta, scrie The Guardian.

In 14 decembrie 2012, Adam Lanza, un tanar cu probleme de comportament in varsta de 20 de ani, a impuscat mortal, cu o pusca de asalt, 20 de copii si sase adulti in scoala din Sandy Hook. Apoi s-a sinucis. Inainte de acest atac el isi omorase mama.

Scoala unde a avut loc atacul ramane inchisa si pazita de politie. Oficialii din Newtown nu s-au decis inca cu privire la viitorul cladirii.