Presedintele Bancii Centrale a Ecuadorului (BCE), Pedro Delgado, a demisionat dupa ce a admis ca a falsificat un titlu universitar in economie, in urma cu peste douazeci de ani, scrie AFP.

"Pentru a nu afecta proiectul politic al presedintelui Rafael Correa, imi prezint demisia Bancii Centrale si celorlalte delegatii cu care eram insarcinat", a declarat miercuri seara, intr-o emisiune televizata, Delgado, care este de altfel var cu presedintele Republicii.

"O fac pentru ca trebuie sa recunosc, ca un om de buna credinta, ca am comis o eroare, o eroare extrem de grava, in urma cu 22 de ani", cand "am luat o decizie eronata si, pentru a atinge un obiectiv universitar, am comis o greseala care ma costa astazi foarte scump", a explicat acesta.

"Pedro Delgado a prezentat un titlu fals" si a "provocat grave daune Revolutiei", a comentat joi presedintele socialist Rafael Correa, pe contul sau de Twitter.

Delgado, presedinte al bancii centrale din noiembrie 2011, a fost acuzat de opozitie si ca ar fi implicat in activitati financiare in contul Iranului, vizat de sanctiuni economice internationale.

Ministrul afacerilor externe, Ricardo Patino, a afirmat, pe aceeasi retea sociala, ca "presa corupta a spus multe minciuni despre actiunile lui Pedro Delgado. Este un fapt. Diploma, e alt lucru".