Silvio Berlusconi s-a declarat miercuri pregatit sa se retraga in cazul in care Mario Monti se va prezenta la viitorarele alegeri legislative, scrie AFP.

"Daca Monti va fi candidat pentru a fi lider" pe zona de centru-dreapta, "voi face un pas inapoi" si "ma voi ocupa de partidul meu", a declarat Berlusconi, la prezentarea ultimei carti a unui prieten, un prezentator de televiziune.

"Pentru moment, sunt candidat" pentru functia de prim ministru, a precizat el. "Pasul meu inainte sau inapoi (in ceea ce priveste candidatura la functia de prim ministru) depinde de cum vor evolua lucrurile", a comentat Berlusconi.

Il Cavaliere s-a declarat aproape sigur ca "Monti nu va adera la ideea de a deveni un om de partid, acest lucru nu i-ar conveni". In schimb, daca fostul comisar european ar accepta sa fie liderul unui "grup de moderati, toate taberele vor adera la aceasta posibilitate".

Silvio Berlusconi, care a criticat deschis in ultimele zile bilantul succesorului sau, a sustinut ca i-a propus deja acest lucru lui Monti, dar acest a refuzat.

"Daca isi va schimba parerea, nu voi avea nicio problema sa-mi retrag candidatura, as putea accepta sa fiu coordonator (al acestei uniuni de centru dreapta) sau chiar sa nu fiu nimic, doar seful miscarii mele", a mai spus acesta.