Kamikazele care l-a ranit joi pe seful serviciilor afghane de informatii (NDS), Asadullah Khalid, isi ascunsese explozibilul in lenjeria intima, in jurul organului sexual, au anuntat vineri autoritatile, citate de AFP.

Asadullah Khalid, om-cheie al puterii si dusman declarat al insurgentilor islamisti, a fost ranit joi la Kabul intr-un atentat sinucigas revendicat de talibani. Potrivit unei surse medicale, acesta ar fi "grav ranit la stomac si la cap", dar viata sa nu este in pericol, dupa cum au spus chirurgii si presedintele afghan Hamid Karzai.

"Arhitectii acestui atentat sinucigas (...) au reusit sa plaseze explozibilii in lenjeria intima, in jurul organelor genitale ale acestui kamikaze", au precizat serviciile secrete afghane, dupa o ancheta. Or, acest gest este "contrar tuturor principiilor islamice si afghane", au continuat acestea.

Asadullah Khalid se afla vineri intr-o stare "stabila" si "satisfacatoare". au precizat, pentru AFP, surse din serviciile afghane de securitate, sub acoperirea anonimatului.

Potrivit unei surse guvernamentale, atacatorul era un vizitator care fusese controlat la intrarea in sediul serviciilor de informatii la Kabul, unde a avut loc atacul.

Acest caz aminteste de cel al unui tanar nigerian, Umar Farouk Abdulmuttalab, care a incercat sa arunce in aer un avion pe ruta Amsterdam-Detroit in 25 decembrie 2009, ascunzandu-si explozibilul in slip. Dispozitivul insa nu a explodat ci a luat foc, arzandu-l pe kamikaze, care a fost ulterior imobilizat de pasageri si de echipaj.