Autoritatile japoneze au emis o alerta de tsunami pentru nord-estul tarii dupa un cutremur violent produs cu putin timp in urma, resimtit si in capitala Tokyo, anunta AFP. Potrivit Reuters, seismul a avut magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter. Autoritatile au emis alerta de tsunami pentru regiunea Miyagi din nord-estul tarii, aceeasi zona care a fost lovita de un cutremur si un tsunami devastator in martie 2011.

UPDATE 12:35 Alerta de tsunami lansata dupa violentul cutremur din largul Japoniei a fost ridicata vineri cu putin timp inaintea orei 19,30 (10,30 GMT) pe intreaga coasta a Pacificului, a anuntat Agentia de meterorologie, pe site-ul sau.

UPDATE (ora 12:03): Un prim val tsunami cu inaltimea de un metru a atins coasta de nord-est a Japoniei. Alerta de tsunami emisa de autoritati este in continuare in vigoare.

Tsunamiul care ameninta nord-estul Japoniei ar putea atinge doi metri inaltime la nivelul coastei prefecturii Miyagi, unde se afla orasul Ishinomaki, si 50 de centimetri in alte zone, au avertizat autoritatile, cerand localnicilor sa se indeparteze de coasta si sa retraga, pe cat posibil, in zone inalte.