O mama a fost gasita vinovata, miercuri, in Marea Britanie, de moartea fiului sau in varsta de sapte ani, pe care l-a ucis in bataie sub pretextul ca nu reusea sa memoreze Coranul, relateaza AFP.

Sara Ege, in varsta de 33 de ani, licentiata in matematica in India, "isi trata copilul ca pe un caine", lovindu-l cu batul atunci cand acesta nu reusea sa memoreze versete din Coran, potrivit rapoartelor tribunalului din Cardiff, Tara Galilor.

Ea a fost gasita vinovata, miercuri, de omor si obstructionarea justitiei. Pedeapsa va fi fixata la inceputul anului 2013.

Politia crezuse initial ca baiatul a murit intr-un incendiu care a izbucnit in iulie 2010 in casa din Cardiff a familiei. Insa, analizele au aratat ulterior ca baiatul decedase inainte de izbucnirea incendiului.

Sara Ege a negat in instanta ca si-a ucis copilul, dand vina pe sotul sau pentru aceasta fapta.

Ea isi recunoscuse initial faptele, inainte de a retracta, afirmand ca a fost constransa sa comita crima sub presiunea sotului si a familiei.

In marturia sa, tanara femeie a explicat ca fiul ei a cazut la pamant murmurand versete din Coran. Ea a decis apoi sa dea foc trupului copilului, deoarece era "foarte nelinistita", potrivit spuselor sale. Ea a mai afirmat ca nu se putea abtine de la a-l lovi pe fiul sau, sustinand in mai multe randuri ca era incurajata de diavol.

In urma procesului, ea a fost internata pentru cateva luni intr-o clinica psihiatrica.