Scopul principal pentru statele arabe si cele musulmane nu este obtinerea unui armistitiu pentru a incheia cele sase zile de varsare de sange in Gaza, ci incetarea ocupatiei israeliene, a declarat marti secretarul general al Ligii Arabe, sustine Nabil al-Arabi, potrivit Mediafax.

"Adevarata problema nu este un armistitiu", a declarat Nabil al-Arabi in fata jurnalistilor in cursul unei scurte vizite in Gaza ca lider al unei delegatii a ministrilor arabi in cea de-a saptea zi a unei noi ofensive militare israeliene.

"Adevarata problema asupra careia statele arabe, statele misulmane si toate statele prietene din intreaga lume trebuie sa-si concentreze eforturile este ocupatia (israeliana), cu scopul de a ii pune capat", a declarat Arabi in timp ce eforturi intense sunt depuse in ultimele ore, mai ales de catre Egipt, pentru a obtine o incetare a focului.

Delegatia araba a sosit marti in Fasia Gaza pentru a isi exprima solidaritatea cu enclava palestiniana vizata de o noua ofensiva israeliana inceputa miercurea trecuta.

Ministrul Afacerilor Externe al Autoritatii palestiniene Riyad al-Malki si liderul diplomatiei turce Ahmet Davutoglu fac de asemenea parte din delegatie.

Grupul include peste 10 reprezentanti ai statelor arabe printre care Egipt, Irak, Tunisia, Maroc si Arabia Saudita a precizat un responsabil Hamas.