Corespondenta canalului de televiziune France 24 in Egipt, Sonia Dridi, a declarat pentru AFP ca a fost agresata sexual in timp ce se afla vineri in Piata Tahrir din Cairo, acesta fiind un nou caz de agresiune comisa asupra femeilor jurnaliste in capitala egipteana.

Ea a povestit ca a fost inconjurata de un grup de persoane format in principal din barbati tineri, care au inceput sa o atinga in timp ce transmitea in direct pentru postul de stiri francez.

Agresiunea a durat mai multe minute, pana cand un prieten a intervenit pentru a o salva, a precizat ea.

"Eram apucata din toate partile. Mi-am dat seama (mai tarziu), cand cineva mi-a incheiat nasturii la camasa, ca aceasta era deschisa, dar nu rupta. Am evitat ce era mai rau multumita curelei solide pe care o purtam si ajutorului unui prieten", a afirmat ea.

Jurnalista franceza a precizat ca va depune plangere. In alte cazuri similare, politia egipteana n-a reusit insa sa-i aresteze pe vinovati.

"Conducerea France 24 condamna cu fermitate agresiunile repetate impotriva tuturor jurnalistilor, care ar trebui sa-si poata exercita liber profesia oriunde in lume", subliniaza postul de televiziune francez intr-un comunicat, precizand ca "face in prezent toate demersurile, cu sprijinul Ambasadei Frantei la Cairo, pentru asigurarea protectiei si revenirii in tara a corespondentei sale".

Pe strazile din Cairo, hartuirea femeilor, cu val islamic sau fara, remarcile obscene si uneori chiar gesturile deplasate sunt un fenomen frecvent.

Dar, in ultima vreme, marturiile cu privire la Piata Tahrir despre adevarate agresiuni sexuale, inclusiv violuri, s-au multiplicat, fara sa suscite insa o reactie din partea autoritatilor.

In iunie, un grup de barbati a atacat si agresat sexual mai multe manifestante in timpul unui mars ce viza denuntarea hartuirii sexuale in Egipt.

Aceste agresiuni au fost in mod deosebit mediatizate dupa agresarea in Piata Tahrir a jurnalistei americane Lara Logan, pe 11 februarie 2011, ziua in care fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak a demisionat.

In noiembrie 2011, o jurnalista de la televiziunea France 3 a fost de asemenea agresata sexual in timpul unei manifestatii in Piata Tahrir, de unde transmitea. Cu putin timp inaintea ei, o jurnalista egipteano-americana a raportat ca a fost victima violentelor sexuale din partea politistilor.