Uniunea Europeana nu poate accepta noi state la ora actuala pe motiv ca membrii ei au mult de munca pentru consolidarea Uniunii, a afirmat sambata presedintele Bundestag-ului, Camera Deputatilor din Parlamentul german, citat de Welt am Sonntag, potrivit Reuters. Liderul german a mai precizat ca UE membrii UE trebuie sa ia in serios cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum si "experientele pe care le-am avut cu Bulgaria si Romania".

Norbert LammertFoto: Agerpres

"Nu cred ca Uniunea Europeana este capabila sa se extinda in viitorul apropiat", a declarat Norbert Lammert, citat intr-o avampremiera a unui articol ce va fi publicat duminica de Welt am Sonntag.

"Avem atat de multe sarcini urgente de finalizat in ceea ce priveste consolidarea comunitatii incat nu ar trebui sa lasam, din nou, ambitia sa ia locul stabilizarii necesare", a adaugat oficialul german.

Lammert a avertizat impotriva acceptarii Croatiei in Uniune prea repede: "Trebuie sa luam in serios ultimul raport al Comisiei Europene, in special dupa experientele pe care le-am avut cu Bulgaria si Romania. In mod evident, Croatia nu este pregatita pentru statutul de membru."

Presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul german a mai afirmat ca statele din fosta Yugoslavie ar putea deveni membre UE insa trebuie sa isi creeze singure conditiile de aderare.

"Nu trebuie sa li se permita bunelor intentii sa ia locul schimbarilor demonstrate", a mai afirmat Lammert.