Cel putin cinci persoane au murit si alte noua au fost ranite miercuri in Turcia, intr-un atac cu obuze lansate din Siria, intr-o zona situata la frontiera dintre cele doua state. In replica, Ankara a bombardat tinte situate pe teritoriul sirian, anunta AFP. Tarile membre NATO se vor reuni de urgenta, a anuntat premierul turc Recep Tayyip Erdogan intr-un comunicat.

Bombardamente in SiriaFoto: Captura YouTube

De asemenea, ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, a discutat prin telefon cu secretarul general ONU, Ban Ki-moon, dupa atacul cu obuze lansat din Siria spre teritoriul Turciei.

UPDATE 00:30: Siria si-a prezentat condoleantele pentru victimele bombardamentului din Turcia, deschizand totodata o ancheta cu privire la obuzele trase la granita dintre cele doua tari.

UPDATE 23:45: La finalul intalnirii de la Bruxelles, statele membre NATO si-au exprimat solidaritatea fata de Turcia, invitand Siria sa inceteze incalcarea principiilor de drept international.

UPDATE 23:28: Potrivit estimarilor recente furnizate de guvernatorul turc al provinciei in care au cazut obuzele siriene, bombardamentul a distrus o casa si a ucis cinci persoane, inclusiv o mama cu cei trei copii ai sai. Zece persoane au fost ranite, dintre care doua sunt in stare critica.

UPDATE 23:10: Conform surselor diplomatice, reuniunea de urgenta a Consiliului NATO a inceput.

UPDATE 22:50: Consiliul NATO, format din ambasadorii celor 28 de state membre ale Aliantei, urmeaza sa se reuneasca de urgenta miercuri seara, la cererea Turciei, au declarat surse diplomatice citate de AFP.