Cetatenii cu drept de vot din Belarus au inceput sa voteze duminica pentru alegerile legislative, intr-un scrutin boicotat de marile partide de opozitie din aceasta fosta republica sovietica, care denunta multiple incalcari ale procedurilor electorale, scrie AFP.

Aproximativ sapte milioane de alegatori sunt chemati la urne intre orele 08,00 (05,00 GMT) si 20,00 (17,00 GMT) pentru a-i alege pe cei 110 deputati ai parlamentului acestei mici tari, cea mai inchisa din Europa si aflata sub sanctiuni occidentale din cauza reprimarii contestatarilor.

Acest scrutin fara suspans intervine la aproape doi ani dupa alegerea controversata a presedintelui Alexandr Lukashenko pentru al patrulea mandat, la capatul careia zeci de mii de oameni au iesit pe strazile din Minsk pentru a denunta fraude masive.

Cele doua principale formatiuni ale opozitiei - Partidul Civic Unit s- Frontul Popular Belarus - boicoteaza scrutinul pentru a denunta multiple violari ale procedurilor electorale si ii sfatuiesc pe alegatori sa nu participe la scrutin.