Echipele de salvare au recuperat 123 de imigranti care se aflau la bordul unui vas ce a naufragiat miercuri in largul insulei Christmas, teritoriu australian din Oceanul Indian, a anuntat premierul australian Julia Gillard, relateaza AFP.

"Potrivit informatiilor de care dispun la acest moment, 123 de persoane au fost recuperate", a declarat premierul australian in fata parlamentului, adaugand ca la bordul ambarcatiunii se aflau intre 123 si 133 de persoane.

Acest nou incident survine la mai putin de o saptamana dupa naufragiul unui vas cu circa 200 de imigranti la bord, majoritatea din Afganistan, tot in largul insulei Christmas. Aceasta se afla in Oceanul Indian, la 2.600 km de coasta de sud-vest a Australiei si la 300 km de coasta indoneziana. In urma acelui naufragiu au fost salvati 110 supravietuitori, 17 trupuri neinsufletite au fost recuperate si mai multe persoane date disparute.

Imigrantii, majoritatea kurzi, iranieni sau irakieni, se imbarca in general in Indonezia in ambarcatiuni adesea supraincarcate si in stare proasta, incercand sa ajunga in Australia si sa ceara acestei tari statut de refugiat.