Google si-a modificat, miercuri, logo-ul pentru a-l omagia pe Robert Moog, inventatorul sintetizatorului. Google sarbatoreste astazi 78 de ani de la nasterea lui Robert Moog, unul dintre pionierii muzicii electronice, cunoscut drept inventatorul sintetizatorului Moog.

Logo GoogleFoto: captura foto

Sintetizatorul interactiv care apare in locul logo-ului Google le permite utilizatorilor de internet sa se joace din tastatura si sa obtina, astfel, diferite efecte de sunet sintetizat. Utilizatorii nu trebuie decat sa mute mouse-ul pe butoanele luminate ce marcheaza Mixer, Oscillators, Filter si Envelope.

Sintetizatorul Moog a fost unul dintre instrumentele preferate ale formatiilor rock si pop din intreaga lume inca din anii '60.

Nascut in News York, pe 23 mai 1934, Robert Arthur Moog a contribuit la dezvoltarea muzicii electronice, iar in 1970 a primit un premiu Grammy pentru intreaga activitate. El a dezvoltat prototipul sintetizatorului Moog inca din vremea studentiei, in 1964, impreuna cu compozitorul Herb Deutsch.

In 2005, Robert Moog a fost diagnosticat cu tomoare pe creier, iar la sfarsitul lunii august a decedat. Viata sa a fost comemorata in 2004, intr-un documentar numit "Moog".