Administratia Federala a Aviatiei din SUA (FAA) a declansat o investigatie cu privire la un obiect neidentificat ce zbura, luni seara, deasupra orasului Denver (statul Colorado) si care era cat pe ce sa provoace o coliziune in aer, relateaza 9news.com.

Anchetatorii spun ca, din informatiile detinute, misteriosul obiect nu a aparut luni pe ecranele radarelor si considera ca acesta, orice ar fi fost, ar putea reprezenta un real pericol pentru avioane.

Transmisiile radio catre turnul de control, difuzate pe liveATC.net, confirma faptul ca un pilot ce parea destul de agitat a raportat prezenta in aer a unui obiect ciudat, luni, la ora 17.17.

Pilotul este auzit spunandu-le controlorilor de trafic aerian: "Un avion controlat de la distanta sau ce (a fost)? Ceva tocmai a trecut pe langa mine din directia opusa... acum circa 20-30 de secunde. Arata ca un avion telecomandat mare".

Avionul charter privat, un aparat de tip Cessna Citation 525 CJ1, zbura la o altitudine de aproximativ 2.500 de metri deasupra orasului Denver cand obiectul misterios a ajuns destul de aproape de acesta.

"Este o problema, pentru ca acum avem un obiect in spatiul aerian controlat care reprezinta un pericol", a declarat expertul in aviatie Greg Feith, fost investigator in cadrul Comisiei americane pentru siguranta in transporturi.

Acesta a ascultat inregistrarile din turnul de control si crede ca obiectul ar putea fi ori o drona apartinand armatei sau politiei, un avion controlat de la distanta ori o pasare mare.

Oricare dintre aceste obiecte poate provoca o catastrofa in cazul ciocnirii cu un avion, mentioneaza sursa citata.

De asemenea, purtatorul de cuvant al FAA, Mike Fergus, a precizat ca anchetatorii vor discuta cu pilotul si vor analiza si alte indicii.