Fiul magnatului media Rupert Murdoch, James Murdoch, a demisionat marti de la conducerea imperiului mediatic British Sky Broadcasting PLC insa a ramas in comitetul executiv al companiei, informeaza Reuters. Demisia apare pe fondul tensiunilor cauzate de scandalul interceptarile ilegale de telefoane.

Intr-o scrisoare adresata consiliului BSkyB, James Murdoch a explicat ca a ales sa demisioneze pentru ca "intersele BSkyB sa nu fie afectate de probleme din afara", relateaza agentia AP, citata de Yahoo!News.

In februarie, fiul magnatului si-a dat demisia din pozitia de presedinte executiv al News International, divizia de presa pe care conglomeratul News Corp o detine in Marea Britanie., dupa ce la sfarsitul anului trecut a decis sa paraseasca consiliile de administratie a publicatiilor The Sun si The Times, aflate in miezul scandalului interceptarilor telefonice.

James Murdoch a fost, in ultimul an, tinta directa sau indirecta a multor atacuri referitoare la practicile abuzive de care au fost acuzati jurnalisti si sefi din cadrul News International - interceptarile ilegale de telefoane sau mita data unor reprezentanti ai Politiei in schimbul unor informatii. Scandalul s-a soldat cu mai multe arestari, iar anul trecut a dus la inchiderea tabloidului saptamanal News of the World, inlocuit, de luna aceasta, cu o editie duminicala a tabloidului The Sun, The Sun on Sunday.