Politia britanica a deschis o ancheta dupa ce biroul opozitiei din cladirile Parlamentului, parte a complexului Westminster, a fost spart, a declarat sambata un purtator de cuvant al Scotland Yard, citat de BBC News.

Politia Metropolitana a fost anuntata vineri ca, inainte de ora 19:00 GMT (21:00 ora Romaniei), a avut loc o intrare fortata intr-unul din birourile Parlamentului din corpul de cladiri Norman Shaw, unde se afla si biroul liderului laburist Ed Miliband.

Potrivit unor surse citate de BBC News, tinta nu ar fi fost insa biroul lui Miliband. Jurnalistii britanici relateaza ca, potrivit surselor, usa biroului echipei laburiste a fost fortata si ca incidentul a fost precedat de un val de furturi de laptopuri din Camera Comunelor.

Purtatorul de cuvant al Scotland Yard a declarat: "Politia a fost contactata in jurul orei 18:55 in legatura cu o presupusa intrare fortata intr-un biroul de la Palatul Westminster. Ancheta continua."

Cele doua cladiri de 7 etaje ce formeaza complexul Norman Shaw au fost folosite pana in 1967 drept sediu al Scotland Yard. Acestea sunt localizate in in partea estica a complexului Westminster.