Alegerile prezidentiale castigate duminica de Vladimir Putin au fost marcate de nereguli importante in ceea ce priveste numararea voturilor, dupa o campanie clar distorsionata in favoarea primului ministru, au declarat luni observatorii OSCE, citati de AFP.

"Procesul s-a deteriorat in timpul numararii voturilor si a fost evaluat negativ (de OSCE) in aproape o treime din birourile de vot, din cauza neregulilor de procedura", afirma OSCE, intr-un comunicat.

Potrivit organizatiei, campania a fost "clar distorsionata in favoarea unuia dintre candidati".

"Desi candidatii la alegerile prezidentiale au putut sa-si faca o campanie fara ingradiri, conditiile au fost evident distorsionate in favoarea unui candidat, primul ministru Vladimir Putin", au concluzionat observatorii internationali.

"Aceste alegeri au aratat ca a existat un invingator net, cu o majoritatea absoluta, evitand un tur secund. Cu toate acestea, alegerea electorilor a fost limitata, concurenta electorala nu a fost echitabila si a lipsit un arbitru independent", a adaugat OSCE, facand referire la comisia centrala electorala.