Doi militari ai NATO au fost ucisi de un soldat si un civil afgani care i-au impuscat in sudul Afganistanului, a anuntat ISAF, relateaza AFP.

UPDATE Cei doi erau soldati americani, potrivit unor surse Reuters.

Sase militari straini, dintre care cel putin patru americani, au murit impuscati de colegii lor afgani in ultima saptamana, dupa incinerarea unor exemplare din Coran la o baza militara americana, urmata de manifestatii violente.

"Doi indivizi, unul fiind soldat afgan si celalalt in haine civile, au intors arma spre militari afgani si din ISAF, omorand doi soldati ai ISAF", a precizat Forta NATO in Afganistan, intr-un comunicat.

"Un profesor afgan a luat arma unui soldat si a deschis focul asupra unor americani, omorand doi dintre ei. Soldatii au raspuns, omorandu-l pe profesor si un militar afgan", a declarat Niaz Mohammad Sarhadi, liderul districtului Zhary, unde s-a produs incidentul.

ISAF nu a dezvaluit identitatea si nationalitatea victimelor.

Dupa ce au fost arse exemplare din Coran, in noaptea de 20 spre 21 februarie, la baza militara americana din Bagram, la nord de Kabul, Afganistanul este devastat de violente. Manifestatiile antiamericane au provocat moartea a 30 de persoane si ranirea altor 200.