Doctorii din Statele Unite au reusit sa inlature un cui lung de 8.25 de cm din creierul unui american de 32 de ani, care s-a impuscat din greseala in cap cu un pistol pneumatic de batut cuie, in timp ce facea reparatii la locuinta, transmite SkyNews. Dante Autullo se reface bine dupa interventia chirurgicala la care a fost supus.

Barbatul se reface dupa operatieFoto: Agerpres

Potrivit informatiilor, Autullo lucra la locuinta sa din Chicago, in momentul in care s-a impuscat cu pistolul cu cuie.

Barbatul nu si-a dat seama ca un cui i-a intrat in cap si a continuat sa munceasca in jurul casei, dupa care si-a petrecut timpul cu familia. El a crezut ca arma cu cuie doar s-a lovit de fruntea lui, insa ulterior si-a dat seama ca atunci cand pistolul pneumatic a venit in contact cu capul, senzorul a recunoscut o suprafata plata si a tras.

In ziua urmatoare, Autullo s-a trezit ametit si cu dureri de cap, iar sotia l-a indemnat sa mearga la spital.

O radiografie realizata de medici a indicat faptul ca barbatul avea infipt in creier un cui de 8.25 cm lungime.

Americanul a ramas constient in toata aceasta perioada si, in timp ce era transportat de ambulanta intre spitale, a postat pe pagina sa Facebook o imagine a radiografiei.

Doctorii au declarat ca cuiul tras de Autullo a ratat cu doar cativa milimetri portiunea din creier ce controleaza functiile motorii, astfel explicandu-se faptul ca barbatul a continuat sa munceasca si sa vorbeasca fara probleme.

Operatia de inlaturare a cuiului a fost efectuata la Advocate Christ Medical Center in Oak Lawn si a durat doua ore.

Vorbind dupa operatia de vineri, sotia lui Autullo, Gail Glaenzer, a declarat: "Se simte bine. Isi misca toate membrele, vorbeste normal, isi aminteste tot. E uimitor, e un miracol".