Echipajele de salvare si-au oprit activitatea de cautare si recuperare de pe vasul italian Costa Concordia, dupa ce acesta s-a miscat din nou in apele agitate din jurul insulei Giglio, unde a naufragiat in urma cu o saptamana, relateaza Reuters.

Potrivit pompierilor, echipajele se vor intalni in sedinta pentru a evalua situatia si a discuta ce trebuie facut. Purtatorul de cuvant a declarat ca nu stie cat de mult s-a deplasat nava.

Meteorologii au anuntat ca vremea urmeaza sa se inrautateasca in cursul zilei.

Vezi mai joi imagini de amator din timpul naufragiului

Imagini cu eforturile de cautare si recuperare

Grupul Carnival, din care face parte societatea Costa Crociere, a anuntat joi ca va lansa un "audit al procedurilor de securitate si de urgenta" pentru toate rutele sale, in urma "accidentului tragic al navei Costa Concordia", potrivit AFP.

"Carnival si sectorul croazierelor in ansamblul sau au afisat un bilant de siguranta excelent de-a lungul anilor. Totusi, aceasta tragedie ridica intrebari privind procedurile si practicile de securitate si de urgenta ale companiei noastre", a explicat Micky Arison, presedintele Carnival, intr-un comunicat.

"Desi am toata increderea in siguranta navelor noastre si profesionalismul echipajelor noastre, acest studiu are ca scop ca un asemenea accident sa nu se mai intample niciodata", a adaugat el.

Pe de alta parte, organizatorii de croaziere din cadrul Asociatiei Internationale a Croazierelor (CLIA) au cerut joi Organizatiei Maritime Internationale (OMI) a Natiunilor Unite sa traga concluziile in urma accidentului navei Costa Concordia, pentru a ameliora securitatea la bordul navelor.

Naufragiul pachebotului companiei Costa Crociere, vinerea trecuta, s-a soldat cu moartea a cel putin 11 persoane, iar alte 26 erau in continuare date disparute joi.