Miscarea de tineret pro-Kremlin Nasi a anuntat miercuri ca va mobiliza pana la 15.000 de militanti in centrul Moscovei, in cursul alegerilor legislative, cu scopul de a "neutraliza" orice actiune vizand contestarea scrutinului, relateaza AFP.

"Potrivit informatiilor noastre, in aceste zile, la Moscova vor sosi, (agenti) provocatori", anunta, intr-un comunicat, aceasta formatiune, citeaza Mediafax.

"Pe 4, 5 si 6 decembrie, in timpul alegerilor legislative, militanti ai miscarii vor mobiliza la un miting, la Moscova, pana la 15.000 de tineri", adauga Nasi, formatiune a carei nume - "Ai Nostri", desemnand o opozitie fata de un inamic neprecizat - trimite la terminologia utilizata pe timp de razboi, in continuare raspandita in Rusia, din epoca sovietica.

"Daca incearca sa se livreze la provocari, acesti indivizi vor fi neutralizati", avertizeaza gruparea.

Ea precizeaza ca un miting va fi organizat a doua zi dupa alegeri, in Piata Manejului, situata alaturi de Piata Rosie, langa zidurile Kremlinului, pentru a para orice "provocare" din partea unor formatiuni radicale de opozitie, ca Solidarnost, care au lansat un apel la boicotarea alegerilor.

"Nasi nu va permite ca sustinerea fata de Patidul Rusia Unita (condus de Vladimir Putin) si voturile care-i vor fi acordate sa fie puse la indoiala", mai afirma miscarea de tineret pro-Kremlin.

Aproximativ 110 milioane de alegatori sunt chemati sa ii desemneze duminica, pe 4 decembrie, pe cei 450 de deputati ai Dumei de Stat (Camera inferioara), in cadrul unor alegeri care ar urma sa mentina pozitia dominanta a Partidului Rusia Unita, dar fara sa-i permita, potrivit sondajelor, sa mai pastreze majoritatea constitutionala de doua treimi, de care dispune in actuala legislatura.

Politia din Moscova a anuntat ca 50.000 de membri ai fortelor de ordine vor fi mobilizati in capitala rusa.