​Consilierul pe probleme de presa al presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad ar fi fost arestat luni in biroul sau, de catre procurori, a anuntat agentia semi-oficiala Mehr, citata de Reuters. Agentia nu a prezentat acuzatia pentru care a fost arestat Ali Akbar Javanfekr. Oficialul de la Teheran a declarat insa ca informatia este incorecta si ca nu a fost retinut.

"Cu doar cateva minute in urma, Ali Akbar Javanfekr a fost arestat dupa ce a sustinut o conferinta de presa cu presa locala", a precizat Mehr.

Martorii au declarat ca "fortele de securitate au tras cu gaze lacrimogene in interiorul cladirii care gazduieste un ziar oficial", acolo unde Javanfekr tinea o conferinta de presa.

Reuters scrie ca, duminica, presa iraniana a relatat ca Javanfekr a fost condamnat la un an de inchisoare si a primit interdictia de a mai scrie ca jurnalist din cauza unui material aparut in publicatia Etemad, considerata ca incalca decenta publica. Javanfekr publicase in ziarul moderat un articol extrem de critic la adresa rivalilor conservatori ai presedintelui.

Javanfekr este si seful agentiei de presa oficiale IRNA.

Javanfekr a negat insa informatia ca a fost arestat: "Sunt in biroul meu de la ziar si neg toate aceste zvonuri despre arestare".

Reuters scrie ca politicienii si liderii religiosi conservatori iranieni il acuza pe Ahmadinejad ca se afla in slujba "unui curent deviant" al unor consilieri ce urmaresc sa submineze autoritatea clerului din Republica Islamica.