Consulul francez in Fasia Gaza, sotia sa si fata lor in varsta de 13 ani au fost raniti in urma unui bombardament aerian israelian, care a avut loc duminica seara, a declarat marti purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe de la Paris, Bernard Valero, citat de Reuters. Potrivit informatiilor, cei trei au fost loviti de srapnele in casa lor din Gaza, care se afla la circa 200 de metri de locul in care au cazut obuzele israeliene.

Valero a spus ca "Franta condamna rezultatele raidului. In timp ce toti suntem preocupati de securitatea Israelului, Franta reaminteste necesitatea cea mai importanta - aceea de a evita ranirea civililor".

Oficialul francez nu a specificat natura ranilor celor trei.

Bombardamentul, care a dus la moartea unui politist si ranirea altor patru, a fost declansat dupa ce militantii palestinieni au lansat o racheta in sudul Israelului.

Potrivit Reuters, incidentul va tensiona probabil si mai mult relatiile dintre Paris si Ierusalim.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy i-a scris premierului Benjamin Netanyahu pentru a-l reasigura de prietenia sa, in ciuda a ceea ce el a numit "viziuni diferite ale Orientului Mijlociu".

Declaratiile lui Sarkozy, continute intr-un mesaj de condoleante trimis lui Netanyahu pentru moartea socrului sau, par sa incerce sa clarifice situatia aparuta la summitul G20, in timpul caruia liderul francez a fost auzit in timp ce-i spunea presedintelui american Barack Obama ca premierul israelian este "un mincinos" pe care "nu-l mai suporta".