Un tanar britanic ce a fost inregistrat pe camerele de supraveghere in timp ce invartea cu violenta in aer o pisica, pe care o tinea de coada, s-a predat politiei, a anuntat organizatia Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA), preluata de YahooNews! Suspectul, in varsta de 20 de ani, a scandalizat opinia publica din Marea Britanie dupa ce filmul incidentului a fost prezentat la posturile de televiziune.

Imagini violenteFoto: Captura Yahoo!

RSPCA a anuntat pe pagina sa oficiala ca tanarul din Ramsgate s-a predat voluntar politistilor din Margate si, in prezent, ii ajuta pe ofiteri in ancheta.

"Vrem sa multumim presei si opiniei publice pentru ajutorul acordat apelului nostru, dupa incidentul in care o pisica a fost invartita de coada", a precizat RSPCA.

YahooNews! scrie ca, dupa incidentul produs la 29 octombrie, tanarul ar fi cautat sa se ascunda.

Pisica in varsta de 2 ani, pe nume Mowgli, nu a fost ranita in urma incidentului.

Proprietarul pisicii, Michelle Buchanan, a declarat ca agresarea pisicii a durat "mai mult de 30 de secunde", iar animalul a ramas "debusolat". "E ingrozitor. Nu pot sa cred ca cineva ar face ceva atat de barbar. Mowgli este epuizat emotional, nu vrea sa iasa afara. Inainte statea mereu afara".

Un inspector RSPCA, Caroline Doe, a spus ca "a fost vorba de un atac violent, josnic impotriva unei pisici. Toti cei care au fost martorii incidentului desfasurat in fata unui pub trebuie ca au fost la fel de socati si de inspaimantati precum am fost si noi".

Atentie, imagini socante!