​Epidemia de holera care se raspandeste cu repeziciune in vestul si centrul Africii, una dintre cele mai mari din istoria vastei regiuni, a infectat peste 85.000 de oameni si a ucis cel putin 2.466 pana in prezent anul acesta, a anuntat ONU, potrivit Reuters.

UNICEF a precizat ca boala se raspandeste rapid pe caile apelor intre tari si in interiorul acestora, provocand o rata "inacceptabil de ridicata" de decese.

Ciad trece prin cea mai mare epidemie de holera inregistrata vreodata, in Camerun 9 din 10 districte sunt afectate iar mortalitatea in vestul Republiciii Democrate Congo este peste 5 la suta.

Potrivit agentiilor ONU, cu tratamentul corespunzator, mai putin de 1% dintre cazuri ar fi fatale.

UNICEF informeaza ca epidemiile au aparut in afara zonei tipice pentru holera si se teme ca ar putea sa se raspandeasca in regiunile de coasta din Africa centrala, unde se inregistreaza ploi mai abundente decat de obicei.

In fiecare an apar circa 3-5 milioane de cazuri de holera la nivel mondial si 100.000 - 200.000 de decese. Boala are o perioada de incubatie foarte scurta, de 2 ore pana la 5 zile.