​15 persoane, printre care un adolescent de 14 ani, au fost arestate in Nepal sub acuzatia ca au mancat un leopard, anunta AFP. Cei 15 le-au explicat politistilor ca motivul pentru care au mancat carne de leopard a fost ca aceasta ii va apara de guta. Incidentul s-a petrecut intr-un sat din vestul Nepalului, la 90 de minute de mers de muntii Mahabharat. Cei 15 sateni au sustinut ca au gasit leopardul mort langa un templu din apropierea orasului lor.

"Cei 15 sunt acuzati ca au mancat carnea unui animal aflat pe cale de disparitie. Legea prevede ca ei trebuie sa anunte autoritatile locale daca gasesc un animal mort sau ranit", a explicat un oficial local. "Unul dintre localnici suferea de guta si credea ca se poate vindeca mancand carne de leopard. Ceilalti credeau, de asemena, ca aceasta ii poate feri de guta", a adaugat el.

Guta este o boala din familia artrozei, provocata de excesul de acid uric in sange. Guta se caracterizeaza prin iflamatii foarte dureroase la nivelul degetelor, gleznei, genunchilor, calcaielor sau urechii.