Liderul libian rasturnat de la putere Muammar Gaddafi afirma ca se afla inca "pe teren" in Libia si ca este pregatit sa moara ca un "martir", relateaza marti site-ul televiziunii Allibiya, fidela fostului regim, citeaza AFP.

"Eroii au rezistat si au murit ca martiri, iar noi asteptam de asemenea martiriul", a declarat colonelul Gaddafi intr-un discurs difuzat de un post de radio local din Bani Walid, unul dintre ultimele sale bastioane, potrivit unui transcript publicat de site-ul Allibiya.

Gaddafi se adresa sustinatorilor sai din Warfala, unul dintre cele mai mari triburi libiene, care lupta de cateva saptamani impotriva fortelor noii puteri din Libia, in fieful lor din Bani Walid, la 170 de kilometri sud-est de Tripoli.

"Pentru jihad, trebuie sa reeditati faptele stramosilor vostri. Sa stiti ca sunt pe teren alaturi de voi", a asigurat fostul lider libian fugar.

"Ei mint spunand ca Gaddafi se afla acum ba in Venezuela, ba in Niger. Eu sunt aici, alaturi de poporul meu, si in urmatoarele zile pregatesc un soc neasteptat pentru aceasta clica de agenti", adauga el.