Ce spune Ambasada Israelului in Romania inaintea intalnirii ONU unde se va discuta recunoasterea Palestinei ca stat: Ne asteptam ca Romania sa ne sustina cauza

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 21 septembrie 2011, 17:25 Actualitate | Internaţional

Dan Ben Eliezer
Foto: Hotnews
Amabasada Israelului in Romania, prin vocea ambasadorului Dan Ben Eliezer, a denuntat, miercuri, declaratia unilaterala a statului palestinian pe care autoritatile vor sa o sustina la ONU la finele saptamanii ca fiind "un act prematur" care nu poate aduce pacea in zona. "Mesajul meu pentru vecinii nostri palestinieni: nu puteti evada de inevitabil. Nu puteti deveni un stat fara Israel. Nu puteti sa va prefaceti ca nu existam si ca va puteti descurca fara noi. Trebuie sa discutam!", a spus Dan Ben Eliezer.

Ambasadorul Israelului la Bucuresti, Ben Dan Eliezer, a declarat, miercuri, inc adrul unei conferinte de presa, ca statul israelian  sustine revenirea la masa negocierilor cu autoritatile palestiniene si ca declarata declaratia unilaterala a statului palestinian pe care autoritatile vor sa o sustina la ONU la finele saptamanii este "un act prematur" care nu poate aduce pacea in zona.

"Declaratia Unilaterala a statului Palestinian este un act prematur, unul care nu respecta legea internationala si regulile internationale pentru pace si care nu este conforma cu intelegerile dintre Israel si Palestina", a declarat Eliezer.

Ambasada Israelului: "Recunoasterea in Adunarea Generala ONU nu va aduce independenta pentru palestinieni. Va fi doar o victorie simbolica"

Ambasadorul israelian a declarat ca "Israelul nu se opune ideii unui stat Palestinian, dar acest lucru poate fi atins doar prin negocieri directe. Nu se poate altfel. Nu se poate printr-o decizie unilaterala, ci trebuie infaptuit prin negocieri."

"Negocierile sunt singura metoda prin care putem rezolva problemele centrale ale conflictului nsotru. Granitele, Ierusalimul, refugiatii, apa, siguranta si recunoasterea statului - nici una dintre aceste probleme nu pot fi rezolvate printr-o rezolutie ONU. Niciuna", a mai precizat Eliezer, mentionand ca o declaratie unilaterala nu ar face altceva decat sa "submineze rezolutiile ONU deja existente in materie de pace in orientul Mijlociu si ar viola orice intelegere bilaterala intre Israel si palestinieni".

Ambasadorul israelian a amintit si de faptul ca in timp ce au pregatit "aceasta declaratie unilaterala, palestinienii au semnat un acord de reconciliere cu Hamas, o organizatie terorista recunoscuta. (...) Sustinand o declaratie unilaterala palestiniana atata timp cat Hamas este un partener al Autoritatii Palestiniene constituie recunoasterea internationala de facto a legitimitatii Gamas".

Reprezentantul diplomatiei israeliene in Romania a recunoscut totusi ca declaratia unilaterala a statului Palestinian poate primi votul majoritatii in Adunarea Generala ONU, dar ca acest lucru "nu va aduce independenta pentru palestinieni. Va fi doar o victorie simbolica".

Ambasada Israelului catre palestinieni:  Nu puteti sa va prefaceti ca nu existam si ca va puteti descurca fara noi. Trebuie sa discutam!

"Mesajul meu pentru vecinii nostri palestinieni: nu puteti evada de inevitabil. Nu puteti deveni un stat fara Israel. Nu puteti sa va prefaceti ca nu existam si ca va puteti descurca fara noi. Trebuie sa discutam! Negocierile nu vor fi usoare, dar pur si simplu nu exista alta cale, daca doriti pacea cu adevarat. Fara conditii! Fara tabuuri! Sa stam jos si sa vorbim!", a spus Eliezer.

Referitor la modul cum va vota Romania in cadrul Adunarii Generale a ONU pe aceasta chestiune, ambasadorul israelian a declarat ca se asteapta ca tara noastra sa impartaseasca viziunea Israelului.

"Romania nu sustine o miscare unilaterala a Palestinei la ONU. Eu cred, la fel cum si statul roman crede, ca o astfel de miscare din partea palestinienilor este contraproductiva procesului de pace in zona. Ne asteptam ca Romania sa ne sustina cauza. Si nu e de dragul nostru sau de dragul palestinienilor, ci de dragul pacii in zona", a precizat Dan Ben Eliezer.

Citeste mai jos cele mai importante declaratii ale ambasadorului israelian:

 • La fel ca toti israelienii, cel mai mare vis al meu este pacea. Nu vreau nimic mai mult decat pace cu toti vecinii mei si sa-mi vad copii si nepotii crescand fara sa cunoasca razboiul.
 • Vreau sa clarific un aspect inca de la inceput. Israel nu se opune ideii de stat Palestinian. Israel isi doreste o convietuire in pace alaturi de viitorul stat Palestinian, dar acest lucru poate fi atins doar prin negocieri directe. Nu se poate altfel. Nu se poate printr-o decizie unilaterala, ci trebuie infaptuit prin negocieri.
 • Sunt multe motive pentru a ne opune declaratiei unilaterale a statului Palestinian - motive legale, politice, strategice. Dar probabil cel mai mare motiv este efectul unei asemenea decizii asupra pacii in zona. Baza pentru orice proces de pace sunt negocierile. Doar prin discutii putem gasi solutii acceptate de ambele parti.
 •  
  O declaratie unilaterala nu face altceva decat sa submineze rezolutiile ONU deja existente in materie de pace in orientul Mijlociu si ar viola orice intelegere bilaterala intre Israel si palestinieni.
   
   
  Dan Ben Eliezer
  De nenumarate ori Israelul a chemat Palestina la negocieri si de nenumarate ori palestinienii au refuzat. (...) Conducerea palestiniana a decis sa abandoneze negocierile directe si intentioneaza sa se impuna in fata Israelului prin presiune la nivel international.
 • Actuala guvernare din Israel, la fel ca cele din trecut, este determinata sa gaseasca o solutie care sa duca la doua state pentru doua popoare, unul langa celalalt, traind in pace si siguranta. Israel este angajat fata de pace si are o lunga istorie de concesii strategice pentru aa tinge acest obiectiv. Am dovedit ca suntem dispusi sa negociem transferuri de pamant atunci cand am cedat Siai-ul pentru apcea cu Egipt si cand am parasit Gaza si Sudul Libanului in speranta pacii.
 • Negocierile sunt singura metoda prin care putem rezolva problemele centrale ale conflictului nsotru. Granitele, Ierusalimul, refugiatii, apa, siguranta si recunoasterea statului - nici una dintre aceste probleme nu pot fi rezolvate printr-o rezolutie ONU. Niciuna.
 • O declaratie unilaterala nu face altceva decat sa submineze rezolutiile ONU deja existente in materie de pace in orientul Mijlociu si ar viola orice intelegere bilaterala intre Israel si palestinieni. De ce vor palestiniene sa incalce intelegerele existente si sa submineze rezolutiile internationale? Raspunsul e simplu. Nu vor sa negocieze. Nu vor sa faca compromisuri. In schimb, cauta o solutie care sa fie impusa dinafara. Dar stim ca solutiile impuse nu pot duce la pace.
 • Sunt multe alte motive pentru care o declaratie unilaterala a statului Palestinian trebuie respinsa. Palestinienii nu intrunesc cerintele internationale pentru a fi un stat, in special daca ne referim la un guvern eficient si la un teritoriu definit.
 • Avem informatii ca palestinienii planuiesc demonstratii in acelasi timp cu lucrarile de la ONU. Asa cum
   
  Sustinand o declaratie unilaterala palestiniana atata timp cat Hamas este un partener al Autoritatii Palestiniene constituie recunoasterea internationala de facto a legitimitatii Gamas.
   
   
  Dan Ben Eliezer
  stim din experientele trecute, demonstratiile pot foarte usor sa se transforme in acte de violenta. In plus, atunci ca populatia palestiniana va realiza ca activitatea lor de la ONu nu vor schimba cu nimic realitatea situatiei inca re se afla, dezamagirea lor ar putea duce la alte acte de violenta.
 • Apoi vorbim si de problema terorismului. Nu ne putem permite sa ignoram terorismul. Pregatind aceasta declaratie unilaterala, palestinienii au semnat un acord de reconciliere cu Hamas, o organizatie terorista recunoscuta. Hamas continua sa ceara distrugerea Israelului, isi chinuie propriul popor si respince pana si cele mai de baza conditii ale comunitatii itnernationale.
 • Sustinand o declaratie unilaterala palestiniana atata timp cat Hamas este un partener al Autoritatii Palestiniene constituie recunoasterea internationala de facto a legitimitatii Gamas.
 • Adunarea Generala a ONU care are o majoritate automata pentru orice initiativa pro-palestiniana nu va aduce independenta pentru palestinieni. Va fi doar o victorie simbolica. Israelul nu va recunoaste Palestina ca un stat si nu isi va schimba sustinerea pentru o solutie de doua state bazate pe granite hotarate de comun acord si aranjamente de siguranta.
 • Mesajul meu pentru vecinii nostri palestinieni: nu puteti evada de inevitabil. Nu puteti deveni un stat fara Israel. Nu puteti sa va prefaceti ca nu existam si ca va puteti descurca fara noi. Trebuie sa discutam! Negocierile nu vor fi usoare, dar pur si simplu nu exista alta cale, daca doriti pacea cu adevarat. Fara conditii! Fara tabuuri! Sa stam jos si sa vorbim!
 • Cu siguranta ca nu voi spune Statului roman cum sa voteze la ONU pe problema Palestinei. Daca se va ajunge la vot, va pot spune ce asteptari am eu de la Romania. Am aceleasi asteptari ca de la celelalte tari pe care le consideri prieteni foarte buni ai Israelului.
 • Israel impartaseste cu Romania aceeasi viziune. Acest lucru nu e un secret. A fost spus public si de catre premierul Boc si de catre presedintele Traian Basescu. Romania sustine negocierile directe intre cele doua parti si cere ca cele doua parti sa reia dicutiile fata in fata.
 • In plus, Romania nu sustine o miscare unilaterala a Palestinei la ONU. Eu cred, la fel cum si statul roman crede, ca o astfel de miscare din partea palestinienilor este contraproductiva procesului de pace in zona.
 • Ne asteptam ca Romania sa ne sustina cauza. Si nu e de dragul nostru sau de dragul palestinienilor, ci de dragul pacii in zona. Pentru ca dupa ce se termina toata euforia de la ONU, ce se va intampla in urmatoarea zi? Unde ne vom gasi?
 • Israel este o democratie la fel ca Romania. Sistemul politic israelian este dinamic si plin de viata la fel ca sistemul politic din Romania. La fel si cu rpesa din Israel, este la fel de activa ca cea din Romania. Asa ca vom auzi voci diferite care se intreaba ce sa facem sau ce sa nu facem. Dar, in acest moment, nimci nu s-a decis. Vom astepta si vom vedea dupa intalnirea ONU ce pasi vom decide sa urmam.
 •  
  Palestinienii vorbesc de Curtea Internationala de Justitie, dar aceasta este doar o tactica. Ei vor sa se refugieze intr-un alt status si sa nu se mai intoarca la masa negocierilor pentru pace.
   
   
  Dan Ben Eliezer
  Israel face lucruri frumaose pentru lume si suntem un jucator puternic in Orientul Mijlociu. Noi credem in procesuld e pace. Incercam sa stam fata in fata si sa discutam si sa gasim o solutie. Sa primim recunoasterea Palestinei in primul rand pentru un stat Israel evreiesc care convietuieste alaturi de statul palestinian.
 • Recunoscand Israel ca un stat evreiesc si declarand ca dupa rezolvarea problemelor centrale, ca atunci se va ajunge la incheierea conflictului si ca nu se vor mai face revendicari, vom stii ca palestinienii sunt sinceri si ca vor o pace sustenabila cu noi si ca nu e vorba doar de o tactica.
 • Palestina a incercat sa duc acest conflict in spatiul multilateral si sa delegitimeze Israelul in fata institutiiilor internationale.
 • Stiti cati de multi reprezentanti ai ONU sunt saturati de faptul ca in ONU sunt atat de multe rezolutii referitoare la conflictul Israel-Palestina si ca asa un buget asa de mare este alocat acestei probleme in loc sa ne ocupam de chestiunile serioase ale lumii.
 • Cineva a zis, ca daca arabii sustin o rezolutie ca pamantul nu e rotund, ci patrat, atunci ar primi votul adunarii generale pentru ca tarile arabe si alte tari care se opun marilor puteri vor sustine o astfel de rezolutie.
 • Problema este procesul de pace. Palestinienii vorbesc de Curtea Internationala de Justitie, dar aceasta este doar o tactica. Ei vor sa se refugieze intr-un alt status si sa nu se mai intoarca la masa negocierilor pentru pace.
 • Israel isi doreste doua state unul langa celalalt, statul evreisc Israel si Palestina. Acum, in vederea pamanturilor disputate din Cisiordania, sunt cateva comunitati acolo care sunt foarte aproape de Tel Aviv, vorbim de aproape 16 kilometri. Si nu ne permite ca de la 16 kiloemtri sa zboare rachetele Hamas spre Tel Aviv. Trebuie sa vorbim de masurile de securitate pe care sa le luam. Dar in principiu exista un consens pentru o solutie cu doua state. Vor fi si cateva schimburid e zone itnre noul stat palestinian si statul Israel. Primul nostru minsitru a zis ca e dispus sa faca un compromis dureros.
 • Referitor la capitala statului Palestina va tine de solutia permanenta pe care vrem sa o gasim. Problema Ierusalimului este una din problemele centrale pe care trebuie sa le rezolvam fata in fata.
 • Stim ca 20% din populatia Israelului este una araba. Sunt cetateni cu nationalitate palestiniana si au toate drepturle si se bucura de viata din Israel. Dinc ate stiu le place in Israel si sunt implicati in toate aspectele vietii din Israel. Ei nu au nimic aface cu problema conflictului israelo-palestinian. Cu siguranta statul evreiesc Israel va continua sa-i contina pe cei 20% de arabi.
Israelul si SUA se opun eforturilor palestiniene la ONU

Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a anuntat saptamana trecuta ca va cere recunoasterea cu drepturi depline a Palestinei la ONU in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite de la New York de la finele acestei saptamani. Abbas a spus ca va solicita un vot in aceasta chestiune in cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Atat Israelul, cat si Statele Unite se opun ferm unei astfel de decizii, afirmand ca un stat palestinian poate fi creat doar prin negocieri directe. Administratia de la Washington a anuntat deja ca isi va exprima dreptul de veto in cazul unui posibil vot in Consiliul de Securitate.

Reuters scria recent ca, deoarece negocierile de pace cu Israelul au inghetat din cauza controversei legate de constructia de asezari israeliene pe teritoriul palestinian, acestia din urma au anuntat ca vor cauta recunoasterea statului lor, compus din Fasia Gaza si Cisiordania, cu capitala in Ierusalimul de Est.

Israelul se opune efortului palestinian la ONU, afirmand ca discutiile sunt singurul mod de a rezolva conflictul si de a crea un stat palestinian. Pozitia guvernului de la Ierusalim este sustinuta de Statele Unite.

New York Times preciza in urma cu putin timp ca oficialii de la Washington au lansat un efort diplomatic major pentru a evita o confruntare ce ar putea aparea ca urmare a incercarilor palestinienilor de a obtine recunoasterea ca stat cu dreptuti depline la ONU. Potrivit unor oficiali americani si diplomati straini, Administratia Obama a propus un plan de reluare a negocierilor directe dintre israelieni si palestinieni, pentru a incerca sa-l convinga pe Abbas sa renunte la intentia de a solicita recunoasterea la ONU, in cadrul Adunarii Generale din septembrie.

Washingtonul insa nu beneficiaza de sustinere suficienta pentru a bloca un posibil vot in Adunarea Generala, care sa modifice statutul palestinienilor, de la un stat "observator fara drept de vot" la o "entitate fara drept de vot". Acest lucru ar permite palestinienilor sa adere la numeroase organizatii din cadrul ONU si sa deschida procese impotriva Israelului la Tribunalul Penal International.

Dezbaterile de politica generala ale sesiunii a 66-a a Adunarii generale a ONU, segmentul de nivel inalt, debuteaza la 21 septembrie si vor dura pana la 27 septembrie.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


7756 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  ...acum o sa vedem daca e adevarat...! (Miercuri, 21 septembrie 2011, 17:34)

  bm [anonim]

  ..ceea ce se spune...!
 • +12 (44 voturi)    
  despre un asa zis stat palestinian (Miercuri, 21 septembrie 2011, 17:40)

  acasa1284285656193 [utilizator]

  Nu poti pretinde pentru tine insuti ceea ce nu recunosti pentru altul.Palestinienii neaga cu vehementa dreptul Israelului la existenta,asa ca
  nici ei nu vor obtine asa ceva,desi disputa dintre cele doua ramuri semiticeMult talc are acea zicala romaneasca: "ce tie nu-ti place,altuia nu-i face!".
  • -1 (45 voturi)    
   Si pentru asa-zisul stat evreu e valabil (Miercuri, 21 septembrie 2011, 17:57)

   Toma [anonim] i-a raspuns lui acasa1284285656193

   Israelul si SUA au negat la randu-le dreptul palestinienilor la propriul stat. Oricum pace nu va fi, indiferent daca vor fi doua state, unul singur (evreu) sau unul singur (musulman). Un alt proverb romanesc vorbea de doua sabii si o singura teaca...
   Evident ca se aplica si celalalt, "ce tie nu-ti place altuia nu-i face". Numai ca dintre cele doua tabere, doar una are sprijinul "jandarmului mondial". Prietenii de pe Wall Street stiu de ce...
   • +8 (42 voturi)    
    vreau sa te vad viteazule cand tiganii ajunsi (Miercuri, 21 septembrie 2011, 19:08)

    Eneas [anonim] i-a raspuns lui Toma

    la 5 milioane vor cere independenta Olteniei!
    vor declara si ei ca se numesc de fapt olteni ,ca traiesc de 2000 de ani pe aceste meleaguri ,ca intimplator vorbesc un dialect indian vecin cu sanskrita !iar ONU ii vor recunoaste ...ce usor vorbiti din varful parului....
  • -3 (35 voturi)    
   esti cam in urma cu informatiile... (Miercuri, 21 septembrie 2011, 19:05)

   Stefan [anonim] i-a raspuns lui acasa1284285656193

   Palestinienii au recunoscut de mult Israelul. Cat despre "ce tie nu-ti place...", sunt si alte modalitati de a aplica analogia :).
  • -6 (16 voturi)    
   palestinienii recunosc Israelul! (Joi, 22 septembrie 2011, 0:48)

   cititi, nu ascultati de forumisti [anonim] i-a raspuns lui acasa1284285656193

   ia si citeste acordul de la Oslo si vei vedea exact.
   • -4 (16 voturi)    
    nu numai atat (Joi, 22 septembrie 2011, 8:15)

    panfilache [anonim] i-a raspuns lui cititi, nu ascultati de forumisti

    dar, toate tzarile arabe, prin liga araba au spus ca recunosc israelul in doua conditii: retragerea in teritoriile stabiite ini 1948 si rezolvarea refugiatilor palestinieni care si'au pierdut proprietatile, din teritoriul israelian.
    la cati bani s'au pompat in israel, era floare la ureche.
    israelul este interesat in expansiune, nu in retragere in teritoriile dinainte de razboaiele cu arapii.
    singurul loc unde se pot extinde, fara consecinte prea mari, este west bank.
    asta este adevarul, d'aia nu sunt interesati in statul palestinian si relatii de buna vecinatate.
 • -8 (36 voturi)    
  cred ca americanii isi blesteama ziua (Miercuri, 21 septembrie 2011, 18:05)

  brozef [anonim]

  in care le-au aruncat un deget israelienilor,ei acum suferind o alta imensa loviura de PR de care chiar nu aveau nevoie in regiune respectiva

  israel,natia care din pacate pentru ei nu are nici un prieten adevarat in lume din simplu motiv ca , copilul cu nasul pe sus e urat de toti colegii

  textul cu invidia merge si nu prea, e oricum epuizat iar adevarul e stiut de toata lumea chiar daca nici ei si nici ceilalti nu-l spun in fata

  o cultura antisociala duce la indivizi antisociali care mai departe duce la o natie antisociala...si toate din vina lor proprie

  in fiecare zi din "mila" pentru ei se mai dizolva o bucatica pana nu va mai ramane nimic...iar cand nu va mai ramane nimic si nici propaganda ori tactica individualizarii si exercitarii de presiune asupra unui singur individ/politician/personalitate publica va fi fost epuizata soarta lor va fi tragica de acel moment ii va gasii intr-o postura de Masada si nu in relatii de prietenie si cooperare sincera cu vecinii lor
 • -4 (42 voturi)    
  Is real (Miercuri, 21 septembrie 2011, 18:09)

  NewLevel [anonim]

  Deci Israel are teritorii ocupate si spune: "Nu poate exista un stat Palestinian pentru ca nu au un teritoriu definit? Pai asta e ipocrizie crasa.

  Decizia unilaterala a palestinienilor? Dar decizia blocadei a fost luata de ambele parti? Dar turcii omoriti pe vas acum un an?

  "Israel face lucruri frumaose pentru lume si suntem un jucator puternic in Orientul Mijlociu".
  Daca nu ar fi unchiul Sam care are interese majore in zona, in 3 zile ati deveni un fost jucator in zona.
  Mai e o vorba romaneasca: cine seamana vint culege furtuna.
  • +14 (30 voturi)    
   Mai calm. (Miercuri, 21 septembrie 2011, 19:01)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui NewLevel

   Noi,romanii am fost intodeauna o punte intre palestinieni si evrei.Nu -i am acuzat pe niciunii.Nu suntem de acord,acum,si ne abtinem,pentru-ca avem si noi unele probleme cu vecinii veniti aici intre timp si au uitat sa mai plece.Ba au luat si ce-i al nostru.Cu turcii nu ai dreptate.Sa stea la ei acasa.Genul acesta de oameni,revolutionari de profesie tin omenirea intr-un conflict continuu.Daca fiecare si-ar vedea de treaba lui si nu ar incuraja pe unul sau pe altul,poatte ca multe dintre conflicte nici nu s-ar porni,sau s-ar potoli mult mai repede.Si conflictul din Iugoslavia a fost asa sangeros si cu perspective infricosatoare,pentru-ca multi musulmani revolutionari au venit si au dat o mana de ajuror la macel.Acum ei au plecat si au ramas localnicii sa spele in urma lor.Dar petele de sange sa curata greu.Si intre Israel si Palestina sunt multe pete de sange facute de altii si pentru-care trag ponoase localnicii.Strainii,vin omoara,provoaca groaza si trec multi ani pana se uita.Fiecare vrea sa-si razbune rudele.Fiecare are mortul lui.Nu te mai baga si d-ta sa pui gaz pe foc.
 • -7 (39 voturi)    
  Foarte multe rele... (Miercuri, 21 septembrie 2011, 18:35)

  Doc [anonim]

  au facut evreii prin zona aceea.

  Pacat. Pentru ca putea fi si altfel...

  Mare parte din ura pe care le-o poarta vecinii nu se datoreaza religiei cum cred unii. E o reactie la abuzurile statului Israel care de multe ori reactioneaza disproportionat de violent. (Si sunt generos cand spun asta... pentru ca in alte conditii ceea ce face Israleul pe acolo ar putea fi catalogat drept crime de razboi)

  Repet. Pacat ca s-au comportat asa de inuman. De la un popor care a spuravietuit unui genocid ma asteptam la altceva...
  • +10 (34 voturi)    
   Si care, ma rog, sunt aceste rele? (Miercuri, 21 septembrie 2011, 19:28)

   A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui Doc

   Si care, ma rog, sunt aceste rele?
   Faptul ca s-au aparat si se apara in mod hotarat de incercarile continui de a fi lichidati chiar si in propria lor patrie?
   Daca nu s-ar fi aparat si statul lor ar fi fost lichidat, inclusiv locuitorii sai, tie si altora ar fi fost poate mai simpatici...
   Cred insa ca ei renunta bucurosi la o asemenea simpatie.
   • -9 (35 voturi)    
    Fara dezinformari ! (Miercuri, 21 septembrie 2011, 19:44)

    DEMA GOGU' [anonim] i-a raspuns lui A.Corneliu

    Nu mai dezinforma .Stii foarte bine ca armata israeliana omoara copii si femei ! Toata lumea cunoaste crimele de razboi facute de Israel.Sa te vad in locul palestinienilor cand vin tancurile israeliene, cred ca nu ti-ar mai arde de minciuni .
   • +14 (32 voturi)    
    dar hamas cum iti pare? (Miercuri, 21 septembrie 2011, 20:01)

    cristina [anonim] i-a raspuns lui A.Corneliu

    Personal nu cred in decizii unilaterale in zone geopolitice cu tensiuni complexe, care pot fi rezolvate doar prin negocieri si acorduri. Cred ca cel mai important ar fi ca ONU sa preia conducerea negocierilor, precum si securitatea granitelor, asa cum exista intre Israel si Liban.

    O decizie unilaterala depusa de Fatah, dar in acord cu Hamas va aduce Hamas in legalitate. Adica o grupare terorista, care se ocupa cu trafic de arme si pregatire de sinucigasi, poate deveni parte a primului guvern al noului stat. Hamas care are inserat in propriul act de infiintare nu doar nerecunoasterea Israelului, ci distrugerea acestuia. Mai mult, functioneaza pe fonduri trimise din Iran. Acum cam cum ar putea aceasta optiune sa aduca pacea in zona?

    Zilele trecute, in cadrul unei conferinte, organizata la Cambridge pe tema abordata si de voi, au fost invitati studenti palestinieni si studenti israelieni sa-si prezinte cauza. Studentii Israelieni au inceput pledoaria cu urmatoarele doua clipuri:

    http://www.youtube.com/watch?v=lS9Dl5YEy3o&feature=related;
    http://www.youtube.com/watch?v=anTPuAQ1oUU&feature=related;

    Aceste clipuri sunt parte dintr-o declaratie data de Oriana Fallaci, jurnalista italiana care i-a intervievat pe Arafat, Peres si Kissinger.

    Partea palestiniana a avut o pledoarie destul de slaba, mai ales ca nu a reusit sa raspunda cum e posibil ca organizatia care acum depune actele, in anii 2000 pregatea copii de 10 ani ca sa ajunga sinucigasi. Si aici era vorba de PLO si nu de Hamas.

    Va rog sa vedeti videoclipurile si sa va ganditi. Poate o decizie unilaterala sa aduca pacea in zona, sau doar sa accentueze tensiuni, care pot genera intr-un conflict mondial?
    • -6 (22 voturi)    
     dar atentatele de la King David? (Miercuri, 21 septembrie 2011, 23:45)

     avigdorboy [anonim] i-a raspuns lui cristina

     alea cum ti se par? Si evreii erau numiti ”teroristi” in 1946, 1947. Dar au reusit sa-si obtina o tara bombardand hoteluri engleze.
   • -9 (23 voturi)    
    3 (Miercuri, 21 septembrie 2011, 20:21)

    ALTmatei [anonim] i-a raspuns lui A.Corneliu

    Orice popor care se apara reactioneaza violent. cum altfel?
    Acolo nu pot guverna decat impreuna. Cumva trebuie sa se inteleaga. Niste burse gratuite pentru palestinieni le-ar putea crea parteneri de discutii pe termen mediu.
   • -12 (30 voturi)    
    nenea, citeste putin istorie (Miercuri, 21 septembrie 2011, 20:54)

    gica [anonim] i-a raspuns lui A.Corneliu

    "propria lor patrie"? ia o harta de dinainte de al doilea razboi mondial si uita-te pe ea si spune-mi ce stat era pe locul unde e astazi Israelul?

    dupa ce te uiti revino cu un comment, sunt curios daca ai ajuns la vreo concluzie sau tot placa asta o canti.
    • +7 (19 voturi)    
     Marea Britanie (Miercuri, 21 septembrie 2011, 23:22)

     V.R. [utilizator] i-a raspuns lui gica

     " ce stat era pe locul unde e astazi Israelul?"

     Marea Britanie.

     Fraieri au fost ca au renuntat la Imperiu, astazi ar fi fost pace acolo daca englezii le-ar fi impus ordinea imperiala si unora, si altora, si indienilor, si birmanezilor, si negrilor din Rhodesia, Ghana sau Kenya, si egiptenilor, si sauditilor... Prin anii '50, Algeria a fost parte componenta a UE, o colonie cosmopolita si lipsita de islamism, pana cand Franta s-a retras.

     Decolonizarea a fost cea mare greseala Imperiului Britanic, ca de altfel a intregii Europe! Nici nu ne putem imagina cum ar fi aratat astazi o Indie civilizata macar la nivelul Romaniei, cu toalete mult mai mai multe decat telefoane mobile (astazi e exact invers in India).

     Dominatia europeana a fost si este un act civilizator, care aduce pace si prosperitate (chiar daca nu imediat). Nu trebuie decat sa ne uitam la Guyana, Polinezia Franceza, Reunion, Martinica, Ceuta, Hong Kong, Macau, Hawaii si alte colonii fie pastrate, fie abandonate doar recent - toate sunt niste teritorii cu mult mai prospere decat vecinii independenti datorita dominatiei vest-europenilor.

     Vest-europenii sunt de vina pentru toate aceste conflicte si pentru toata mizeria, caci ei au ales sa abandoneze misiunea civilizatoare, de ridicare a culturilor inferioare!
     • -7 (15 voturi)    
      si Sua?? (Joi, 22 septembrie 2011, 0:42)

      colon? [anonim] i-a raspuns lui V.R.

      ca si ea a fost colonie britanica si a renuntat demult la Imperiu. Totusi, ii merge bine.
      • 0 (10 voturi)    
       SUA (Joi, 22 septembrie 2011, 1:31)

       V.R. [utilizator] i-a raspuns lui colon?

       SUA a profitat foarte mult de pozitia geografica izolata, care le-a permis sa treaca prin al 2-lea Razboi Mondial fara distrugeri majore de infrastructura (spre deosebire de Marea Britanie). De asta au iesit in pozitie dominanta din razboi si au inceput sa impuna altora tot felul de idei (raspandirea democratiei cu orice pret - deseori in detrimentul monarhiei -, decolonizarea, s.a.m.d - idei care uneori prind bine, dar de multe ori nu)

       Nu in SUA a avut loc Revolutia Industriala, iar ideile pe care a fost fondata SUA au venit de la filozofi scotieni. Deci, da-mi voie sa ma indoiesc de superioritatea traditiei americane fata de cea a traditiei britanice. Totusi, toate tarile populate majoritar de anglo-saxoni sunt prospere, tocmai datorita elementelor de cultura superioara pe care anglo-saxonii le au in comun..

       Iar statul Hawaii si Polinezia Franceza este clar ca au un nivel de trai mult superior insulelor Fiji sau Solomon datorita faptului ca sunt colonii si deci ajutate de SUA si respectiv Franta si mentinute la un nivel de civilizatie pe care (foarte probabil) popoarele autohtone nu ar fi fost in stare sa-l mentina.
     • -6 (14 voturi)    
      Nenea, esti rau intentionat si dezinformezi! (Joi, 22 septembrie 2011, 9:41)

      gica [anonim] i-a raspuns lui V.R.

      Acolo era Marea Britanie la fel de mult cat era Marea Britanie in India, deci lasa-ne cu abureala, Evreii au venit dupa WW2, au ocupat tara si de atunci le dau in cap la palestinieni permanent.

      Dupa ce i-au inghestuit pe toti in Cisiordania si Fasia Gaza, acum construiesc la greu fara autorizatie si in Cisiordania, bagand armata peste palestinieni, iar Fasia Gaza e sub asediu permanent.

      Asa ca nu ne mai aburi, ca am vazut cum construiesc evreii cu buldozerul blindat.
    • -4 (8 voturi)    
     ..pt tine istoria incepe cu primul razboi mondial? (Joi, 22 septembrie 2011, 11:06)

     vlahul [utilizator] i-a raspuns lui gica

     ..:-)

     eu sunt pt un stat Palestinian...dar sa nu uitam ca este un teritoriu in care s-a vb aramaica si ebraica...pe vremea dacilor.
     Cum noi ne tragem din daci iar teritoriul daciei se intindea cel putin de la Tisa pana'n la Nistru, tot asa evreii au dreptul sa spuna ca este teritoriul lor..de peste 2 milenii. Cu atat mai mult, nu vor mai pribegii prin alte tari cum a fost si Ro.

     Prea multe popoare care au migrat mii si mii de km......au nascut razboaie groaznice, acum sunt pacifisti si mai vin cu pretentii...precum turcii bulgari, mongolii maghiari, turcii otomani. Indienii tigani, fac distinctie.

     Concluzionand, consider ca evreii au TOATE drepturi sa considere ca stau in tara lor inclusiv Ierusalimul este 100% al lor.....insa si palestinienii au dreptul la un teritoriu denumit Palestina.
  • +11 (21 voturi)    
   Care ar fi? (Miercuri, 21 septembrie 2011, 23:01)

   Clujeanul [anonim] i-a raspuns lui Doc

   Esti foarte naiv in argumentarea ta.
   Pai uita-te la comportamentul musulmanilor (a majoritatea lor, din pacate), care au o ura nestavilita impotriva "necredinciosilor", in primul rand evrei si apoi crestini.
   Ura dintre ei e in primul rand religioasa, care e concretizata in acte violente reciproce.
   Dar spre deosebire de musulmani, care ataca doar miseleste, prin atentate, evreii le raspund pe fata, institutional, prin intermediul armatei.

   Oricum noi contam mai putin daca am recunoaste sau nu Palestina ca si tara, oricum nu vor fi recunoscuti de americani si asta ii va impiedica sa fie stat cu adevarat.
   Eu sper sa nu recunoasca Romania, Palestina.
   • -5 (5 voturi)    
    Mai e ceva.... (Joi, 22 septembrie 2011, 21:24)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui Clujeanul

    Eu ti-as sugera sa mai citesti si din Talmud....suplimentar, ti-as dori sa vezi cum se comporta evreii in Statele Unite, stiu ca sunt peste tot, dar nu stiu ce fac in alte parti....adica Israel merita sa fie numit stat dar Palestina nu??...Romania este cumparata la propriu de evrei(la fel si Statele Unite, asa ca deja s-0a vehiculat prin presa cum ca ne vom abtine...pacat...Palestina merita sa fie stat!
   • 0 (0 voturi)    
    recunoastere (Duminică, 2 octombrie 2011, 16:44)

    serban [anonim] i-a raspuns lui Clujeanul

    poate ai idee care a fost primul atentat din istoria contemporana lucru ce ar putea sa-ti mai tempereze tonul postarii . romania este datoare sa recunoasca statul palestinian pentru simplul motiv ca trebuie sa inteleaga si statul evreu ca este membru al unei comunitati mondiale si sa termine cu ideea de popor ales .
 • -14 (26 voturi)    
  Ma intreb (Miercuri, 21 septembrie 2011, 20:57)

  Cain [utilizator]

  Cum de o comunitate de nici un milion are dreptul la un stat propriu si independent (statul fantosa Kosovo), iar cateva mlioane de oameni alungati de pe pamanturile lor printr-o politica de genocid, nu are acest drept ? Fostul procuror european Carla del Ponte, dupa ce nu a mai fost procuror a scris o carte despre Kosovo in care a devoalat interesele corporatiste care au stat la baza infiintarii acestui stat fantosa. Drep urmare, Carla a fost "exilata" din Europa si trimisa in Argentina ca ambasador al Italiei ca sa faca "ciocu mic". In ceea ce priveste drepturile evreilor asupra teritoriului palestinian, tinand cont ca evreii de azi intr-o majoritete covarsitoare nu au nicio legatura cu evreii biblici, ci sunt de origine huno-turca (khazari), ar trebui sa-si caute drepturi teritoriale pe undeva pe la gurile fluviului Volga, unde ca popor migrator au intemeiat un Khaganat (regat) Khazar, vasal Imperiului Hun al lui Atila. Ulterior, prin sec. IX-X au trecut la iudaism, uzurpand apoi identitatea adevaratilor evrei (sefarzi) si migrand in toata lumea. Pe unde s-au dus au starnit repulsia si dusmania populatiilor locale cu comportamentul lor. Evreii sefarzi, cti mai sunt-oricum foarte putini, nu i-au aceptat niciodata, de aceea si in Bucuresti exista doua cimitire, cel evreiesc sefard (Sos. Giurgiului) si cel evreiesc khazar.(Bd. I. Mihalache).
  • +14 (28 voturi)    
   Istoria dupa ureche (Miercuri, 21 septembrie 2011, 21:41)

   MartaGeorgescu [utilizator] i-a raspuns lui Cain

   Nu au fost "citeva" milioane alungati, ci in urma razboiului din 1948, un numar aproximativ egal de arabi din Israel si de evrei din Orientul Mijlociu, sub un milion fiecare, au participat, in parte benevol, in parte fortati prin natura ostilitatilor, intr-un schimb de populatie. Israelul a integrat evreii din Orientul Mijlociu, care si-au gasit refugiu in micul statulet nou creat, arabii in schimb au ales sa isi foloseasca fratii drept carne de tun si obiect de propaganda impotriva Israelului, timp de mai bine de 60 de ani.

   Domnule Poenaru, credeti-ma, mie ca romanca de cite generatii ma stiu, imi creaza repulsie concetatenii macinati de ura care incearca sa propage neadevaruri, nu evreii. Am predat istorie timp de 34 de ani si dati-mi voie sa va spun ca versiunile "istoriei" pe care le gasiti dv. pe website-uri cu svastica pe ele nu sint reale.
   • -9 (21 voturi)    
    The Time That Remains (Elia Suleiman, 2009) (Miercuri, 21 septembrie 2011, 22:14)

    lola [anonim] i-a raspuns lui MartaGeorgescu

    stim cam ce istorie se preda acum 3 decenii :D
    asa ca daca pledati pentru inlocuirea istoriei dupa ureche cu istoria de lemn... nu sunteti prea convingatoare.

    incercati sa digerati si amintirile unui palestinian despre propria lor istorie:

    Elia Suleiman - The Time That Remains - un film din 2009 care vorbeste fix despre ocupatia israeliana.
    unde evreii se comporta cam ca niste prieteni de-ai nostri de la rasarit. iar tara ocupata si distrusa de ei nu era nici pe departe inapoiata. decaderea s-a produs dupa ce libertatea a fost inlocuita cu demagogia si nostalgiile comuniste ale Israelului.
   • -8 (20 voturi)    
    repulsia... (Miercuri, 21 septembrie 2011, 22:30)

    lola [anonim] i-a raspuns lui MartaGeorgescu

    chestia asta nu va creeaza repulsie?

    http://www.youtube.com/watch?v=r5-mhBWBfDg

    nu e facuta de niste romani, ci de niste norvegieni. e despre ce s-a intamplat in Gaza in 2008-2009.

    daca ati putut dormi linistita in luna aceea cand un stat pretindea ca este democratic si legal sa arunci bombe si fosfor alb peste civili (printre care si copii!), "stiind", chipurile, ce se intampla - atunci nu cred ca mai putem vorbi despre un schimb de opinie intre doua fiinte umane. ramaneti una dintre zecile sau sutele de masini platite direct sau indirect sa faca o publicitate unui stat care a castigat totul prin bani si santaj.
   • -6 (18 voturi)    
    rugaminte (Miercuri, 21 septembrie 2011, 22:42)

    NewLevel [anonim] i-a raspuns lui MartaGeorgescu

    Doamna Georgescu, ne spuneti si noua, va rog, care e adevarul acolo? Stiti, noi in liceu n-am prea dat atentie istoriei, plus ca era masluita grosolan de comunisti; sursa noastra de informatie cea mai credibila e wikipedia, asa ca va dati seama ce informati sintem.
    Spuneti-ne si noua:
    - e adevarat ca tensiunile au inceput dupa ce Impriul Britanic a invins Imperiul Otoman si, constituind un protectorat, a inceput sa-i sprijine pe evrei in dauna palestinienilor?
    - e adevarat ca evreii au inceput sa cumpere paminturi de la fermierii palestinieni?
    - e adevarat ca primii teroristi sinucigasi au fost evrei?
    - e adevarat ca dupa retragerea britanicilor evreii au inceput sa puna presiune pe palestinieni?
    - ca de multe ori izbucneau conflicte, cel mai adesea cistigate de evrei, care erau mai bine inarmati?
    - ca, in timpul celui de-al doilea razboi mondial evreii au incercat sa colaboreze cu Hitler, sa-i sprijine in crearea unui stat in zona? desi fratii lor erau masacrati in lagarele de concentrare?
    - ca o rezolutie ONU a impartit teritoriul intre evrei si palestinieni?
    - ca Egiptul, sub pretextul eliberarii palestinienilor, a atacat Israel? (o fi adevarat, n-o fi?)
    - ca Israel a ripostat si a ocupat o gramada de teritorii, sub pretextul asigurarii pacii?
    - ca, din 1948 Israel primeste ajutoare din SUA (att guvernamentale cit si din parte organizatiilor evreiesti) cam 20 de milioane de dolari PE ZI?
    - ca statul cu cele mai multe rezolutii ONU incalcate este Israel?
    - ca in teritoriile ocupate au fost ridicate orase peste noapte?
    - ca evreii au primit intre 100 si 200 de mii de dolari ca sa se mute in teritoriile ocupate?
    - ca aceste colonii evreiesti sint ilegale?
    - in fine, de ce palestinienii nu au dreptul la un stat?
    • -6 (14 voturi)    
     corectie (Joi, 22 septembrie 2011, 4:34)

     NewLevel [anonim] i-a raspuns lui NewLevel

     deci e vorba de 5 milioane pe zi, nu 20. Pe an sint cam 1.700.000.000 USD (un miliard si sapte sute de mii).
    • -2 (8 voturi)    
     Mister New Level... (Joi, 22 septembrie 2011, 7:27)

     A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui NewLevel

     ...mai ai si alte aiureli?
   • -8 (20 voturi)    
    Stimata doamna, care istorie ati predat-o? (Miercuri, 21 septembrie 2011, 22:50)

    Gigi [anonim] i-a raspuns lui MartaGeorgescu

    Stimata "doamna" MartaGeorgescu dumneavoastra ati predat cumva istoria scrisa de tovarasii evrei de la Politburo/NKVD iar mai tarziu KGB, cei care au ucis tarii si au creat URSS?

    Sau poate era istoria care ati invatat-o dumneavoastra de la ai nostri evrei de seama Ana Pauker sau Nicolschi.

    Avem si acum nenumarate exemple de istorie scrisa de unii ca Tismaneanu (Tismenski) fiu de tortionar comunist care acum da lectii si ne invata ce a fost comunismul.

    Oricine se leaga de acest tovaras devine antisemit. Va suna cunoscut acest fapt, tovarasa "Marta"?
   • -7 (19 voturi)    
    A, am uitat sa dau examplu de sait "cu svastica" (Miercuri, 21 septembrie 2011, 23:02)

    unu [anonim] i-a raspuns lui MartaGeorgescu

    http://en.wikipedia.org/wiki/Khazars

    Astia sunt Khazarii de care vorbea Poenaru mai sus iar tovarasa Marta nu stie sau nu vrea sa stie.

    Pentru informarea tovarasei, articolul de Wikipedia are 77 de referinte bibilografice dintre care foarte multe sunt carti.
   • -7 (19 voturi)    
    svastica? (Miercuri, 21 septembrie 2011, 23:48)

    sine ira et studio [anonim] i-a raspuns lui MartaGeorgescu

    Cand ceva nu convine, repede bagati eticheta cu ”svastica””!!! Si ziceti ca ati predat istorie? Eu sunt sigur ca nu.
  • +8 (20 voturi)    
   Domnule Poenaru... (Miercuri, 21 septembrie 2011, 22:07)

   A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui Cain

   Domnule Poenaru, cred ca ati citit replicile doamnelor Marta Georgescu si Cristina. In ipoteza ca sunteti dotat cu onestitate intelectuala, acestea ar trebui sa va puna pe ganduri.
   Caci interventia dvs. este o impostura intelectuala monumentala, preluata, cum zicea d-na Marta, din siturile cu svastica, "opera" creatorilor de ura nazisti si naziformi, ca si a predecesorilor acestora.
   • -8 (18 voturi)    
    de ce nu dai link??? (Joi, 22 septembrie 2011, 0:57)

    probe, nu vorbe [anonim] i-a raspuns lui A.Corneliu

    sa vedem daca e chiar asa cum spui?
    • -5 (15 voturi)    
     dati minusuri pentru o intrebare banala?? (Joi, 22 septembrie 2011, 10:53)

     probe, nu vorbe [anonim] i-a raspuns lui probe, nu vorbe

     Eu doar ii cer lui A. Corneliu un link care sa-i probeze afirmatiile si primesc multe minusuri iar el o multime de plusuri, desi nu afirma nimic clar.


     Oare de ce?
 • -7 (21 voturi)    
  Statul Palestina trebuie sa fie independent ! (Miercuri, 21 septembrie 2011, 22:54)

  Kur Mal [anonim]

  Are exact aceeasi legitimitate precum Statul Israel.
  Daca nu va fi recunoscut Statul Palestina, atunci ar trebui desfiintat si Statul Israel.
  Nu au unii mai multe co...e decat altii.
  Daca Israelul se va opune proclamarii unui stat palestinian independent, atunci trebuie boicotate toate produsele israeliene de pe piata romaneasca.
  Eu unul asa o sa fac daca va fi cazul.
  Multi sper sa ma urmeze.
 • -7 (21 voturi)    
  Statul Palestina trebuie sa fie independent ! (Miercuri, 21 septembrie 2011, 22:54)

  Kur Mal [anonim]

  Are exact aceeasi legitimitate precum Statul Israel.
  Daca nu va fi recunoscut Statul Palestina, atunci ar trebui desfiintat si Statul Israel.
  Nu au unii mai multe co...e decat altii.
  Daca Israelul se va opune proclamarii unui stat palestinian independent, atunci trebuie boicotate toate produsele israeliene de pe piata romaneasca.
  Eu unul asa o sa fac daca va fi cazul.
  Multi sper sa ma urmeze.
 • -6 (22 voturi)    
  Evreii sunt sursa raului in Orientul Mijlociu (Miercuri, 21 septembrie 2011, 23:00)

  Un roman [anonim]

  Ce naiba, mai incape indoiala ?
  Nu ar fi trebuit recunoscut Israelul in 1948 si ar fi fost pace de mult timp acolo.
  Atat de simplu.
 • +7 (13 voturi)    
  istorie vs viitor (Miercuri, 21 septembrie 2011, 23:19)

  Ari3s [anonim]

  Nu inteleg patima ce a pus stapanire pe acest subiect. Statul Israel.
  Din cate stiu, in urma situatiei economice dezastruase a Germaniei in perioada interbelica, ca raspuns la motiv, acest stat puternic a ,,emis" un lider interesat de situatia propriului neam. Prima masura a fost izolarea si indepartarea poporului evreu, identificat doar prin religie si care obtinuse controlul acestui stat. Urmatorul pas a fost gasirea unei solutii in vederea indepartarii evreilor din Europa. A fost luat in considerare crearea statului evreu pe actualul teritoriu al Madagascarului sau al Palestinei, niciuna din aceste solutii nefiind pe placul Coroanei Britanice, motivele fiind lesne de inteles, adoptandu-se ,,solutia finala". Dupa toata tarasenia celui de-al 2-lea razboi, s-a ajuns la concluzia ca urmasii cartaginenilor, au nevoie de un stat, in acest sens, incercandu-se a se elimina statutul de popor nomad, solutia lui Hitler fiind pana la urma acceptata. Toate conflictele regionale ulterioare formarii statului Israel au fost firesti, prevazute din start de catre Coroana. Aceasta situatie nu se va schimba, prea curand, avand in vedere ca este vorba, totusi, de un intreg neam, identificat initial de o religie clara, dar, fara teritoriu. Cu ajutorul unor aliati deocamdata puternici, Israelul va face tot ce-i va sta in putinta sa pastreze aceste teritorii. Ca orice alt neam ce si-a gasit locul sub acest soare, poprul evreu va dainui, indiferent daca va avea teritoriu sau nu. Nu la fel de optimist sunt referitor la situatia altor popoare nomade. Viitorul, nu va lasa prea multe optiuni acestora.
 • -8 (20 voturi)    
  cind spune (Joi, 22 septembrie 2011, 0:01)

  alex [anonim]

  "Recunoasterea in Adunarea Generala ONU nu va aduce independenta pentru palestinieni. Va fi doar o victorie simbolica" e o forma de a spune ca ei nu dau doi bani pe ONU, pe ce cred ceilalti.

  Dar ei si-au facut un stat tot pe o recunoastere ONU.
  Ipocrizie maxima.
  • -8 (18 voturi)    
   corect!! (Joi, 22 septembrie 2011, 0:46)

   dublu standard [anonim] i-a raspuns lui alex

   Oare A. Corneliu va fi de acord ca recunoasterea Israelului la Onu in 1948 e doar ”simbolica” si nu conteaza??
   • +4 (14 voturi)    
    Recunoasterea de atunci... (Joi, 22 septembrie 2011, 7:19)

    A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui dublu standard

    Recunoasterea de atunci nu a fost simbolica, asa cum nu va fi nici cea actuala.
    In 1947 ONU a stabilit impartirea Palestinei in 2 state, unul din ele arab.
    Dar, surpriza! Arabii nu au fost de acord!
    Au trecut la fapte si exact in ziua proclamarii Israelului, in loc sa faca acelasi gest pentru ei insisi, au navalit, cu armatele a 6 state arabe, asupra Israelului nou-nascut pentru a-l inabusi in fase.
    Rezultatul e cunoscut. Au mai incercat de alte cateva ori, incearca permanent sa obtina acelasi rezultat pe tot felul de cai.
    Sa nu se mire de consecinte.
    • -5 (15 voturi)    
     normal, ti-ar placea sa fii dat afara din casa (Joi, 22 septembrie 2011, 11:08)

     yahve [anonim] i-a raspuns lui A.Corneliu

     de necunoscuti pe motiv ca ei au locuit acolo acum 2000 de ani? Fara probe?
  • -6 (18 voturi)    
   pai pina acum a dat mai multi bani? (Joi, 22 septembrie 2011, 4:28)

   NewLevel [anonim] i-a raspuns lui alex

   ONU a dat multe rezolutii privind numai Israel.
   Cam 250.
   Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului a semnalat mai multe nereguli facute de Israel decit cele facute de toate celelalte state (da, da, inclusiv Coreea de Nord, Cuba, Rusia etc.)
   In rezolutiile ONU se arata ca relatia strategica cu SUA incurajeaza Israel sa duca o politica agresiva si de expansiune.
   Acestea sint fapte care se pot verifica din surse oficiale, nu din manuale de istorie contrafacuta de unii sau de altii.
   Cit de prost trebuie sa fii incit sa nu tii seama de fapte reale, palpabile? Si nu ma refer la cetatenii lui Israel, ma refer la prostii care vor da minus.
 • -5 (19 voturi)    
  . (Joi, 22 septembrie 2011, 0:08)

  Rroamnika [anonim]

  Si rromania o sa zica "Da, stapane ! Chiar asta vroiam sa zicem, de unde stiati ?".
 • -5 (19 voturi)    
  cata grija la ambasador!!! (Joi, 22 septembrie 2011, 1:25)

  avigdorboy [anonim]

  Brusc, ambasadorul Israelului e lovit de grija si dragoste fata de romani si vrea sa le explice el ”adevarul”!!!
  Se pare ca e frica mare la Tel Aviv de se merge pe toate canalele impotriva Plaestinei!!
 • +9 (19 voturi)    
  Ce incrincenare previzibila (Joi, 22 septembrie 2011, 7:17)

  Maria356 [utilizator]

  ...la antisemitii de serviciu. O ataca pe doamna profesor Georgescu si o fac "tovarasa" fara nici un argument. Citeaza Wikipedia de parca ar fi Encyclopedia Britannica.

  Dar partea cea mai amuzanta este cum citeaza numarul enorm intr-adevar de rezolutii ONU si ale organizatiilor "nepartizane" impotriva statului Israel.

  Au impresia ca asta inseamna ca Israel este statul in mod obiectiv cel mai vinovat de crime in istoria recenta. De fapt tocmai aceste rezolutii citate de ei arata ca antisemitismul nu a murit, e viu si mai incrincenat decit niciodata. Siria a ucis in citeva zile, in timpul masacrului de la Hama (fara sa mai calculam ce face Siria azi, cu proprii cetateni), citi "palestinieni" au murit in actiunile de aparare ale Israelului in zeci si zeci de ani. Cite rezolutii au adoptat Natiunile Unite pe tema? Se pare ca moartea arabilor nu conteaza decit atunci cind pot fi invinovatiti evreii.

  Faptul ca unei bande de criminali numite ONU, in care Sudan poate sa fie seful comisiei drepturilor omului, i se "pune pata" pe Israel si bombardeaza o singura tara cu o suta de "rezolutii" este EXACT argumentul ca Israel este perfect indreptatit sa ignore aceste actiuni perfide, nu ale "comunitatii internationale" (nu exista asa ceva inca), ci ale mafiei criminalilor impotriva umanitatii care striga cit mai tare "uite hotul".

  Ca si dna profesor Georgescu, imi este rusine de romanii care considera ura drept expresia cea mai inalta a unui "patriotism" desantat.
  • -6 (16 voturi)    
   Hahaaaaa tare duma cu "doamna profesor Georgescu" (Joi, 22 septembrie 2011, 9:27)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui Maria356

   Mai baieti, voi pe cine credeti ca prostiti?
   " Citeaza Wikipedia de parca ar fi Encyclopedia Britannica." - draga securistule, Wikipedia nu e scrisa duap ureche, fiecare articol are zeci de referinte bibliografica, carti care pot fi consultate, asa ca slabeste-ne.

   Si stai putin, ce e aia "antisemitism"? Nu e cumva un cuvant inventat ca sa acopere toate mizeriile si nesimtirea de care da dovada guvernul statului Israel si multi din compatriotii lor?
   Vine un pretins evreu, te scuipa si tu cometezi? Esti antisemit!
   Simpla metoda: bagi miliarde de dolari in PR ca sa victimizezi evreii pentru ca orice actiune a lor ulterioara sa fie de neoprit. Oricine se leaga de tovarasi e antisemit. Frumos lucrat nu?
  • -6 (18 voturi)    
   antisemitii de serviciu (Joi, 22 septembrie 2011, 10:00)

   TK9 [utilizator] i-a raspuns lui Maria356

   Dezacordul nu inseamna intoleranta si nici antisemitism. Nu toti cei care critica Israelul sau ii dispretuiesc pe unii ca Madoff, Wiesel, Julius si Ethel Rosenberg, Jonathan Pollard, Ana Pauker si turma de evrei veniti pe tancurile rusilor, Henry Morgenthau si inca citeva sute ca ei sint antisemiti.

   Dezacordul nu inseamna fobie si neconformismul nu inseamna ura. Si, oricum, nimeni nu are un drept absolut la simpatia altuia.

   Voi, evreii, ati vrea ca tot ceea ce dezaprobati sa puteti interzice, iar tot ceea ce aprobati sa fie obligatoriu. Si ca sa evitati orice critica valida, considerati ca singurul discurs civilizat este al vostru.

   Toleranta insemna odata calitatea de a accepta drepturile altor oameni la propriile opinii, credinte sau actiuni, de a accepta vederi care mai degraba iti displac sau pe care nu le impartasesti, iar dezacordul era o conditie necesara a tolerantei.

   Dar corectitudinea politica forteaza o noua conotatie: daca esti in dezacord esti numit intolerant. Dupa noua definitie, toleranta reala devine o imposibilitate logica. Acest nou soi de toleranta ii respinge pe toti oponentii ca intoleranti, rasisti, homofobi, antisemiti, bigoti etc. si devine totalitar de facto.

   Toleranta de tip nou este o miscare ipocrita. Pe de o parte pretinde toleranta, pe de alta parte cere pedepsirea parerilor diferite.

   Nimeni nu are un drept absolut la aprobarea/cenzurarea altcuiva. Libertatea de expresie e indivizibila. Ori o avem, ori nu o avem. Nu poate sa insemne doar libertatea de a spune ceea ce aproba altii. Nu exista discurs public serios care sa nu deranjeze pe absolut nimeni. Iar libertatea de a te exprima doar intr-un mod care sa nu deranjeze nu este deloc libertate. Daca libertatea de exprimare nu este un drept absolut, atunci devine o simpla marfa negociabila in farsa care a devenit lumea azi.
   • -5 (17 voturi)    
    Comentariu genial !!! (Joi, 22 septembrie 2011, 10:47)

    Dorel [anonim] i-a raspuns lui TK9

    Unul din cele mai bune comentarii ce le-am citit vreodata pe forumul asta. Felicitari si multumesc!

    Argumente zdrobitoare, nu lalaiala!
   • +7 (15 voturi)    
    Imi pare rau (Joi, 22 septembrie 2011, 18:37)

    Maria356 [utilizator] i-a raspuns lui TK9

    TK9, dar m-ai pierdut de la propozitia cu "voi evreii". Trebuie sa nutresti o ura extraordinara impotriva evreilor ca sa fii atit de sigur ca oricine nu e de acord cu dumneata este evreu. Treaba asta cu vazutul unui evreu sub fiecare pat este tipica antisemitismului. Nu iti voi arata certificatul meu de nastere, dar ar trebui sa va fie rusine, celor care ne prezentati pe noi romanii drept niste intirziati cu conceptii neonaziste si dupa aceea va mirati ca restul cititorilor nu va inghit comentariile.
    • -6 (14 voturi)    
     =)) (Joi, 22 septembrie 2011, 19:16)

     mda [anonim] i-a raspuns lui Maria356

     o batista, tanti? de atata melodrama idioata nu-i capabil nici nea' corneliu.

     cat despre "restul cititorilor" - niciodata in istoria HN-ului un comentariu la articol vechi deja de o zi nu a primit intr-o ora 10 minusuri :D asa ca va recomand sa dati o raita pe la Sapoca pentru un dialog cu cei 9 cititori schizofrenici cu care impartiti acelasi corp (de suflet nici nu se pune problema).

     dorinta de libertate a palestinienilor nu-i neonazista. o mama care plange dupa copilul ei mort nu-i neonazista.

     cei care aplica impotriva palestinienilor modelul celor ce le-au omorat rudele au niste probleme serioase. si, chiar daca nu nazistii au inceput cu lagarele de concentrare, ci englezii, inchiderea oamenilor in lagare, cum fac evreii cu palestinienii din Gaza, e mai aproape de nazism decat cei ce apara dreptatea victimelor.
    • -3 (11 voturi)    
     Parerea mea (Joi, 22 septembrie 2011, 21:35)

     Marius [anonim] i-a raspuns lui Maria356

     Doamna Maria, evreii isi vand sufletul si familia pentru bani,nu pomenim prietenii....sunt inconjurat de ei aici unde ma aflu si va pot spune cu certitudine aceasta...nu contam pentru ei...tot ce auzi toata ziua este Yalla, yalla...kesef, kesef....goy-ii nu conteaza pentru ei....nici un respect pt.femei....cautati pe internet de ce toata lumea(asta insemnand tot globul pamantesc) uraste evreii , iar ceea ce veti descoperi nu cred ca reprezinta un mit, nicidecum o mare conspiratie impotriva lor!...sa citim Talmudul!
  • -5 (17 voturi)    
   si colonizarea? (Joi, 22 septembrie 2011, 10:58)

   colon, dar bun [anonim] i-a raspuns lui Maria356

   aia pe care o face continuu Netaniahu, e tot "minciuna"??
  • -9 (13 voturi)    
   logica strimba (Joi, 22 septembrie 2011, 18:04)

   NewLevel [anonim] i-a raspuns lui Maria356

   Pai cind a recunoscut Israel, ONU nu era "banda de criminali"? Cind dau rezolutii favorabile Israelului sint buni, altfel sint criminali?
   Si daca sint o banda de criminali, de ce nu se retrage Israel? De ce, la urma urmei, sint atit de speriati ca ONU -- banda de criminali -- va recunoaste Palestina?

   Ce legatura are Sudanul cu Human Rights Council (in afara ca incercati sa duceti lumea in eroare)? Sudan nici macar nu e membru al HRC. Fostul sef al HRC era din Taiwan, actuala sefa e din Uruguay; deci nu Uruguay e seful. Sef poate sa fie si un cubanez, si un chinez, daca are merite in activitatea de aparare a drepturilor omului.
 • -7 (19 voturi)    
  se "asteapta" dar tot ii roade indoiala :D (Joi, 22 septembrie 2011, 7:56)

  mda [anonim]

  altfel n-ar fi trimis atatia domni cu propaganda pe-aici.

  iata cum aratau comentariile la un articol atunci cand dumnealor nu-si intrasera inca in mana:

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-10017834-statele-unite-incearca-blocheze-recunoasterea-statului-palestina.htm

  partea naspa-i ca probabil au cotizat serios la conducere, iar presedintele s-ar putea ca, dupa mizeria cu Rosia Montana, sa o comita si pe-asta. dar suntem obisnuiti cu presedinti lingai - Constantinescu a sustinut niste bombardamente :(
 • -11 (19 voturi)    
  Romania nu trebuie sa sustina (Joi, 22 septembrie 2011, 8:23)

  TK9 [utilizator]

  nici cauza Israelului, nici a celorlalti. Romania nu are absolut nici un interes in zona si trebuie sa ii lase pe semiti sa se descurce intre ei. N-au decit sa se inteleaga sau sa se extermine reciproc si cind ajung la o concluzie sa vina si sa spuna. Pina atunci, abtinere la indiferent ce vot la ONU, neimplicare si ignorare totala a imbrincelii dintre astia. Si presa ar face bine sa o lase mai moale cu stirile din Israel. Nu intereseaza pe nimeni.
 • -7 (19 voturi)    
  Propaganda e una, istoria e alta (Joi, 22 septembrie 2011, 10:31)

  Sli [anonim]

  pai inaltimile Golan cucerite de la Siria, pt. ele exista rezolutie ONU sa se retraga-vezi ca astia sa respecte.
  Se folosesc ca si americanii de teroristi ca sa justifice masacrarea in masa a palestinienilor. De ce nu se ia interviu niciodata si cu o parere a arabilor?(nu uitati , printre arabi is zeci de milioane de crestini, inclusiv in Bethleem , oras din Cisiordania) .De ce nu faceti reportaj cum se fac colonizarile in Cisiordania?dar cum sunt izolati(de fapt ca intr-o gradina zoologica ) cei din Fasia Gaza.Or fi arabi, nici mie nu-mi plac , dar astia isi bat joc de oameni acolo!
 • -7 (19 voturi)    
  Dar problemele palestinienilor se stiu? (Joi, 22 septembrie 2011, 10:38)

  Sli [anonim]

  Odata, palestinienii sunt prizonieri in tara lor (atentie, am cunoscut si o doctorita crestina de origine asiriana) -nu au pasaport deci nu prea pot sa se deplaseze/obtine viza.
  Daca pleaca din tara prea mult timp is considerati refugiati si nu li se mai acorda dreptul sa se intoarca!(singura lor iesire pt. cei din Cisiordania e pe pod-ul spre Iordania unde li se si cere 100 usd sa iasa)
  Sunt umiliti la vama,(ex: 40 de grade afara si nu au voie sa iasa 5-6 ore din autocar nici daca nu au apa)
  Coloniile israeliene se extind si sunt expropriati arabii...cu arma fara nici un ban. Orice proprietate acolo e de fapt al statului evreu si arabii(locuitorii , ca nu-s doar arabi) sunt scosi afara in strada si pierd totul, asta in caz ca se duc de buna voie...daca nu , is impuscati si declarati teroristi...Asta stiati?Acolo ei nu sunt considerati cetateni, sunt considerati un fel de umplutura care derajeaza si nu oameni!
 • -6 (20 voturi)    
  frica mare!!! (Joi, 22 septembrie 2011, 11:03)

  sabra si shatila [anonim]

  E prima data cand ambasadorul da o declaratie asa lunag si melodramatica!
  E prima data cand apar fanii Israel in numar foarte mare, cu acelasi text! Si care scriu muuuult.....


  Nasol, e mai usor sa impusti civili cu mainile leagte decat sa convingi cu argumente.

  Iar "argumentul antisemitismului" nu mai convinge pe nimeni.....
 • -8 (16 voturi)    
  Interesant (Joi, 22 septembrie 2011, 16:16)

  Interesant [anonim]

  ... cum orice postare care sustine o pozitie pro palestiniana este ascunsa cu ajutorul "minusurilor", chiar daca e echilibrata si decenta.

  Asta spune multe despre atitudinea suporterilor Israelului si a motivului pentru care sunt detestati. ;-)

  P.S. Am presupus ca toti cei care acorda calificative sunt de buna credinta, desi e mai plauzibila varianta unui vot orchestrat. Oricum ar fi, se pierde la capitolul imagine in fata oricui are putin creier.
  • -8 (16 voturi)    
   poti testa! (Joi, 22 septembrie 2011, 17:13)

   sabat [anonim] i-a raspuns lui Interesant

   Postezi odata un text gen: "Palestina trebuie s afie independenta" si apoi, cu alt nick (rogi un prieten!), postezi "Palestina nu are dreptul sa fie independenta".

   Si o sa vezi cate minusuri si acuzatii de antisemitism primesti la primul post si care plusuri la al doilea.


   Eu am facut acest test de mai multe ori, la alte articole cu acelasi subiect, si m-am "lamurit". Baietii lui Avigdor sunt la posturi, deh.
   • -8 (16 voturi)    
    :D (Joi, 22 septembrie 2011, 17:30)

    mda [anonim] i-a raspuns lui sabat

    de parca dorinta de independenta ar fi antisemita.

    ce ziceam? - arma cea mai redutabila a propagandei e, dintotdeauna, prostia. comentariile propagandistilor de serviciu sunt atat de gretoase incat pana la urma iti vine sa-i lasi in plata Domnului (de alta natura decat plata angajatorului israelian :D).
    • -8 (16 voturi)    
     minusurile dovedesc ca am dreptate :D (Joi, 22 septembrie 2011, 19:07)

     mda [anonim] i-a raspuns lui mda

     nu-i asa mare lucru sa-ti faci zece conturi si sa minusezi apoi tot ce misca in front.

     mai greu e sa incerci sa dovedesti ca ai dreptate atunci cand faptele spun contrariul. asa ca aplicati, dragilor, procedura bolsevica: cine spune adevarul este eliminat. bine ca sunteti deocamdata doar niste bolsevici de internet.
  • -8 (16 voturi)    
   nu chiar (Joi, 22 septembrie 2011, 17:16)

   mda [anonim] i-a raspuns lui Interesant

   domnii mizeaza pe faptul ca majoritatea oamenilor inghit, mai devreme sau mai tarziu, ce li se arata.

   doar ca perioada in care minciunile Israelului au fost inghitite s-a sfarsit. 60 de ani mortii Holocaustului au fost folositi pentru a da credit unor hoti si ucigasi cat se poate de vii. in conditiile in care urmasi directi ai celor ucisi in Holocaust - precum Norman Finkelstein - sunt tratati de "antisemiti".
   acum opinia occidentalilor este in mod decisiv pro-palestiniana - poate si datorita faptului ca ultima mare magarie a Israelului - bombardamentele din decembrie 2008 - ianuarie 2009 - a intrecut absolut orice masura. indiferent de ce vor reusi sau nu acum, un lucru e sigur: palestinienii sunt pe cale sa castige macar cateva batalii, daca nu chiar razboiul, iar Israelul va trebui sa renunte treptat la abuzuri. sa speram ca in cateva decenii va renunta si la abuzurile asupra proriei populatii, indobitocita la extrem.

   in rest, jalnica prestanta ambasadorului israelian - am considerat intotdeauna ca un ambasador trebuie sa-si reprezinte pozitiv tara, iar acest individ pare exclusiv incarnarea ipocriziei israeliene. or. desi nu-mi place politica israeliana, refuz sa cred ca Israelul poate fi redus la minciuna - macar cetatenii or fi avand si ceva calitati.
   mostra: "Nu puteti sa va prefaceti ca nu existam" - replica asta o zice un individ care, in acord cu politica de ocupatie a tarii pe care o reprezinta, se preface de 60 de ani ca nu exista palestinieni, ca nu a existat Palestina, ca nu exista o cultura palestiniana, o istorie a palestinienilor etc.

   in rest, "propagatorii" de serviciu nu se dezmint nici de data asta - arma lor cea mai redutabila e prostia. dupa ce o perioada prostia a la "a. corneliu" fusese probabil mascata sub alte pseudonime, a revenit acum si in forma feminina: "profesoara" georgescu. extremistul v.r. isi da voturi la greu, si cu totii sunt, domne, dezgustati de restul lumii care nu-i de acord cu sentintele lor totalitare.
   • -8 (16 voturi)    
    gafe.... (Joi, 22 septembrie 2011, 17:30)

    dorohoianul [anonim] i-a raspuns lui mda

    Pe langa gafa cu atacarea Libanului, bombardarea civililor din Gaza, cireasa pe tort a fost atacarea flotilei civile turcesti in ape internationale. E cam greu sa convingi pe cineva ca Israelul a fost atacat si ca un comando a fost pus pe fuga de civili neinarmati cand 6 dinttre cei 9 civili ucisi cica "in legitima aparare" erau, conform raportului ONU (ala, "antisemit"!!) cu minile legate si au fost impuscati in spate!

    Acum lumea se poate informa din mai multe surse, asta e problema lui Avigdor Liberman.
 • +10 (18 voturi)    
  Mai rasfirati baieti, mai rasfirati (Joi, 22 septembrie 2011, 19:04)

  MedicBucurestean [utilizator]

  La toti astia care se tot bocesc cit de cenzurati sint. Mai baieti, ca sinteti putini dar scrieti mult si prost, cu o mie de nick-uri, ascultati aici ce va spun eu. Putini mor de dragul Mossadului, dar si voi ne plictisiti cu mesaj dupa mesaj, stati closca pe forum si tot improscati laturi, ca vai, ca ce oropsiti sinteti voi de internationala evreiasca si de loja masonica. Mai luati o pauza, mai odihniti-va, ca poate minusurile astea vin nu pentru ca are grija Tel Avivul de Hotnews.ro ci pentru ca s-a plcitisit lumea de aici de pe forum sa tot vorbiti voi in numele romanilor de pretutindeni. Zau, sinteti asa de pasionati, puneti mina de la mina, faceti voi asa un voiaj de credinta la mormintul lui Horia Sima si povestiti-i cit de obijduiti sinteti si nu mai murdariti saitul asta de news, singurul pe care il citesc de obicei cu placere, cu aberatiile voastre de doi lei, pe care le credeti si destepte si nationaliste. Nu sint nici una nici alta. Mersi si calatorie sprincenata.
  • -6 (14 voturi)    
   Interesant (Joi, 22 septembrie 2011, 21:30)

   Interesant [anonim] i-a raspuns lui MedicBucurestean

   ... din nou.

   In schimb dumneavoastra aveti o pozitie perfect normala, atunci cand catalogati drept murdarii, aberatii si laturi - in bloc - postarile care nu convin unei anumite tabere, desi aveti deosebita grija sa va declarati neutru in problema.

   Daca va deranjeaza anumite postari ale utilizatorilor de ce le cititi ? Ati auzit de o chestiune numita libertatea de exprimare si opinie ? (nu sunt deloc la moda in Israel, cum nu erau nici la noi inainte de '89, stiti dumneavoastra - Securitatea... sunt convins ca va e familiar subiectul ;-) )

   Cat de prosti credeti ca sunt cititorii de hotnews.ro, domnule "medic" ? Nu e forum-ul cancan-ului, sa stiti.
  • -6 (14 voturi)    
   tipic!! (Joi, 22 septembrie 2011, 23:05)

   avigdor te priveste [anonim] i-a raspuns lui MedicBucurestean

   am citit cu atentie ce-ai scris si mai sa-ti dau dreptate pana am ajuns la evocarea lui Sima. Mda, deci cine are ceva de comentat critic e neaparat legionar!! Asta da raspuns argumentat!

   PS.
   Si legionarii impuscau oameni in spate dupa ce le legau mainile, iar asta nu le-a fost de ajutor in posteritate.
  • -6 (14 voturi)    
   declaratii absurde (Joi, 22 septembrie 2011, 23:11)

   jamel [anonim] i-a raspuns lui MedicBucurestean

   Daca Isrealul nu se opune crearii unui stat palestinian, dupa cum zice ambasadorul, de ce se opun l onu? e ABSURD????

   Ce vrea, de fapt, Israelul? Nimic nu pare sa-i convina.
  • -5 (13 voturi)    
   altul care nu stie sa scrie romaneste!!!! (Joi, 22 septembrie 2011, 23:14)

   sa fim romani [anonim] i-a raspuns lui MedicBucurestean

   Dupa profesoara de istorie Georgescu care habar nu are istoria Orientului, iata ca apare - cu mesaj identic, si un "medic", deh, intelectual, care da lectii de "romanism" dar nu stie limba.

   Deci, nu e corect "la toti astia", ci "tuturor celor"!

   Ai facut medicina la Haifa?
   • +4 (10 voturi)    
    Hai las-o mai moale (Vineri, 23 septembrie 2011, 2:07)

    LuciaTatarascu [utilizator] i-a raspuns lui sa fim romani

    Ca scrie mai bine decit tine si e doctor. Nu ti-a explicat nimeni ca nu se incepe o fraza cu "Deci," ?

    Unde ai facut scoala de sergenti? La Baneasa, cu palestinienii lui Ceausescu?
 • -7 (13 voturi)    
  ce retorica!!!! (Joi, 22 septembrie 2011, 23:08)

  sunt antisemit, stiu [anonim]

  Ambasadorul acuza palestinienii ca prin prezenta la Onu submineaza rezolutiile Onu existente, dar uita ca insusi Israelul nu respecta acele rezolutii!!! Deci, palestinienii nu submineaza nimic!!!
 • -7 (13 voturi)    
  medici, profesori... (Joi, 22 septembrie 2011, 23:18)

  avigdorboy [anonim]

  Ce de fani romani are ocupantul isrealian a carui armata bombardeaza numai civili, ucide in ape internationale, colonizeaza, nu respecta rezolutiile Onu samd!
  Intelectuali sadea! Si vanatori de antisemiti!!!
 • -6 (14 voturi)    
  ambasada Palestinei ce spune? (Joi, 22 septembrie 2011, 23:43)

  aristoteles [anonim]

  mi se pare corect sa citesc ambele opinii. Ca apoi sa-mi pot da cu parerea.
 • +5 (13 voturi)    
  Ati vazut? (Vineri, 23 septembrie 2011, 7:19)

  TotBanatulEFruncea [utilizator]

  Nu ma bag in oala cu sarmale, ca e prea fierbinte.

  Dar va recomand tuturor, si pro si contra, acest documentar excelent:

  http://www.youtube.com/watch?v=JWZr9JrnIqQ

  Raspunde multor intrebari despre legatura organica dintre fascismul palestinian si radacinile lui istorice.

  Cit despre palestinienii de azi, ce sa mai zicem?

  Cam asta e ce ofera ei pe post de "cultura":

  http://www.youtube.com/watch?v=OZTcYKwnehY&feature=related

  Sa le dea Dumnezeu lideri mai buni, ca si ei sint si oameni, si e pacat ca isi bat joc de proprii copii. Ce sa astepti de la straini, daca tu te porti de parca iti urasti proprii copii. E pacat.
 • +5 (13 voturi)    
  nu inteleg (Vineri, 23 septembrie 2011, 8:47)

  Ava [anonim]

  Momentan gasesc 76 de comentarii pe tema asta, deci sa inteleg ca romanii sint experti in politica internationala? In schimb, problemele economiei romanesti (sa va ajut: taxa clawback), 10 comentarii? Cred ca e ceva in neregula cu anumiti oameni de pe acest forum!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă