Un pasager al unei curse efectuate de un operator aerian britanic pe ruta Malllorca - Newcastle a incercat sa deschida usa aeronavei cand aceasta se afla o altitudine de 11.000 de metri, transmite FoxNews. Barbatul in varsta de 22 de ani tragea manerul iesirii de urgenta, in timp ce striga: "E OK, suntem doar intr-un simulator".

Potrivit informatiilor relatate de Newcastle Chronicle, avionul Thomson Airways decolase de circa 45 de minute de pe insula spaniola in momentul in care barbatul a inceput sa traga de manerul iesirii de urgenta, strigand: "E OK, suntem doar intr-un simulator".

Echipajul aeronavei a reusit sa-l imobilizeze pe tanarul extrem de solid, legandu-l cu opt centuri de siguranta. Pilotii au decis sa aterizeze imediat pe aeroportul Gatwick din Londra.

La sosirea in capitata britanica, barbatul a fost arestat de sase politisti, el fiind acuzat de punerea in pericol a sigurantei aeronavei.

Un pasager in varsta de 28 de ani a declarat ca, "deodata, toate luminile din avion s-au aprins, iar insotitoarele de zbor strigau. Am vazut un individ care incerca sa deschida iesirea de urgenta. Avionul a inceput sa se zgaltaie si am crezut ca ne vom prabusi. Prietenii sai au incercat sa-l traga inapoi, iar el a inceput sa-i loveasca.... Apoi, un barbat a venit de nicaieri si l-a lovit in cap".

Un alt pasager, Dan Alberts, a spus ca "am auzit un zgomot puternic si apoi individul a incercat sa deschida usa. Nu mi-a fost teama. N-am vazut in viata mea un program de distractie in timpul zborului asa cum a fost acesta. Insa una dintre fetele cu care eram a avut un atac de panica si destul de multi oameni plangeau".

O purtatoare de cuvant a companiei Thomson Airways a declarat ca incidentele de acest fel sunt extrem de rare: "Vrem sa ne asiguram clientii ca n-ar fi fost posibil ca pasagerul sa deschida usa aeronavei in timpul zborului".

Un reprezentant al politiei din Sussex a confirmat ca barbatul a fost arestat si este interogat.