Miercuri, 25 februarie, de la ora 19:00, Cineclubul NexT prezinta la Cinema Elvira Popescu filmul lui Bruno Dumont, "Flandres". Invitatul editiei este cineastul Radu Muntean, care va discuta dupa proiectie cu publicul si cu moderatorul Andrei Gorzo.

Cu "Flandres", Bruno Dumont a obtinut in 2006 Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Cannes. Filmul nu e la prima proiectie in Romania, dar ii va interesa probabil pe cei care nu l-au vazut in festivaluri.

Greu de incadrat intr-un stil, Bruno Dumont a devenit cunoscut o data cu "La vie de Jesus", care a primit in 1997 o Mentiune Speciala la Cannes. In 1999, cineastul francez a fost din nou premiat pe Croazeta, de asta data cu Marele Premiu al Juriului, pentru "L'Humanite".

Bruno Dumont a venit si in Romania, in urma cu cativa ani, la invitatia Ambasadei Frantei si a Institutului Francez. Nu stiu daca Radu Muntean l-a cunoscut cu acea ocazie, dar faptul ca a acceptat sa fie invitatul editiei pe luna februarie a cineclubului e un semn ca filmele lui Bruno Dumont sunt pe gustul sau.