Scurtmetrajul independent "Ramona" , in regia lui Andrei Cretulescu, a castigat in aceasta seara "Premiul CANAL +" in cadrul sectiunii Semaine de la Critique de la Cannes.

Echipa Ramona, credit photo Caroline GuerinFoto:

"CANAL + Award" este oferit unui singur film de scurt sau mediu metraj din cadrul sectiunii, de catre echipa prestigiosului canal de televiziune. Astfel scurtmetrajul romanesc "Ramona" urmeaza sa fie difuzat de postul de televiziune CANAL +.

Premiul a fost acordat pentru prima data in 1992. De-a lungul timpului printre regizorii onorati cu aceasta distinctie s-au numarat Chris Landreth, Bill Plympton, Denis Villeneuve, Daniel Joseph Borgman and Gaelle Denis.

Violent, stilizat si fara dialoguri, "Ramona" incheie astfel trilogia "impromptu" realizata de Andrei Cretulescu si inceputa cu scurtmetrajele "Bad Penny" (2013) si "Kowalski" (2014).

Poster film

Poster film

Foto:

Din distributie fac parte aceiasi actori: Rodica Lazar, Dorian Boguta, Andi Vasluianu, Serban Pavlu, carora li se adauga Ana Ularu. "Bad Penny a aparut cumva din intamplare", spune Andrei. "Practic, am facut 'Kowalski' pentru ca facusem "Bad Penny" - si apoi am facut "Ramona" pentru ca facusem "Kowalski" ... Sa zicem ca am decis sa incheiem ostilitatile cat mai sangeros cu putinta, iar actorii si-au dorit sa filmam la mare. Ceea ce am si facut. In octombrie - nu-i vina mea ca n-au precizat anotimpul." Scenariul a fost scris de Andrei Cretulescu, imaginea poarta semnatura lui Andrei Butica, montajul a fost realizat de Catalin Cristutiu, scenografia de Malina Ionescu iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru si Marius Leftarache.

Fost critic de film, Andrei Cretulescu a produs pentru HBO Romania primul sezon din serialul "In Deriva" si noua documentare originale. In 2011 a infiintat compania de productie Kinosseur. Dupa ce a produs lungmetrajul "Killing Time" (regia Florin Piersic Jr.), Andrei a scris si regizat "Bad Penny"si "Kowalski", acesta din urma laureat cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb, in 2014, si cu Premiul de Regie si de Interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille, in 2015.

"Ramona" este cel de-al treilea scurtmetraj al sau, realizat in aceeasi formula ca primele doua. In prezent, Andrei este in post-productie cu "Sapte luni mai tarziu", primul scurtmetraj finantat de CNC, si in pre-productie cu primul lungmetraj, "Charlton Heston", pe care il va filma in toamna.

"Ramona" este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Cretulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) si Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducatori sunt Dan Chisu (DaKino) si Eugen Kelemen (Digital Cube).

Trailerul filmului:

Vezi si pagina de Facebook a filmului