Filmul „Roxanne”, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, participă în cadrul competiției Secțiunii Oficiale de Lungmetraje a Festivalului Internațional de Film de la Valencia - Cinema Jove, ediția a 29-a (20-27 iunie). Regizorul Valentin Hotea și actrița Diana Dumbravă vor participa la sesiuni Q&A după proiecția filmului, informeaza ICR Madrid. Festivalul prezintă, de asemenea, scurtmetrajele „Colecția de Arome” de Igor Cobileanski (Moldova, România), „O umbră de nor ” de Radu Jude (România) și „Vocea a doua” de Daniel Sandu (România), în cadrul competiției secțiunii oficiale dedicate acestui format.

Proiectat în premieră mondială la Festivalul de la Locarno, 2013, în cadrul concursului secțiunii Cineasti del presente, primul lungmetraj semnat de Valentin Hotea va avea premiera spaniolă în vara aceasta, la Valencia, în cadrul competiției oficiale a celei de-a 29-a ediții a Festivalului Cinema Jove. Producția românească va fi proiectată pe 25 iunie (ora 11:00) și pe 27 iunie (ora 20.15), în Sala Luis García Berlanga a eblematicei clădiri a Cinematecii din Valencia: Edificio Rialto. Cu această ocazie, regizorul Valentin Hotea și actrița Diana Dumbravă vor prezenta filmul și vor discuta cu publicul festivalului.

În cadrul competiției Secțiunii Oficiale de Scurtmetraje, Festivalul prezintă de asemenea scurtmetrajele românești „O umbra de nor ” de Radu Jude și „Vocea a doua” de Daniel Sandu, precum și coproducția „Colecția de Arome” de Igor Cobileanski (Moldova, România).

Festivalul Internațional de Film de la Valencia - Cinema Jove este unul dintre cele mai importante festivaluri de specialitate din Spania recunoscut la nivel european și internațional, precum și de Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film. Este organizat anual de Guvernul regiunii autonome Valencia prin intermediul IVAC - Institutul Valencià de l'Audiovisual i de la Cinematografia "Ricardo Muñoz Suay" (Cinemateca din Valencia). Prin selecția de filme (scurt și lungmetraj) și prin competițiile și activitățile pe care le organizează, festivalul urmărește, pe de o parte, să prezinte publicului cele mai noi și importante producții cinematografice internaționale care nu au fost lansate încă în cinematografele spaniole, dar și să reprezeinte un punct de întâlnire între realizatori din toată lumea și o platformă pentru descoperirea de noi talente.