Cel mai asteptat film romanesc al anului, "Dupa dealuri", in regia lui Cristian Mungiu, intra in cinematografele din Romania din 26 octombrie. Traseul filmului cuprinde peste 40 de orase din Romania, unele dintre ele fara sali de cinematograf. "Dupa dealuri" va avea premiera de gala la Cinema Patria din Bucuresti joi, 25 octombrie, de la 20:00, in prezenta regizorului, a actorilor si a echipei. In paralel, de la ora 19:00, va rula si la Cinema Studio, in inchiderea evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest.

De la ora 18:00, in avanpremiera, filmul poate fi vazut si la Cinema City din AFI Cotroceni. Regizorul, actritele Cosmina Stratan si Cristina Flutur si actorul Valeriu Andriuta vor introduce filmul pentru public.

Seri de gala in prezenta echipei vor avea loc si la Iasi (26 octombrie) si Cluj (27 octombrie), in weekend-ul de lansare. In prima saptamana, filmul scris si regizat de Cristian Mungiu si inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran va putea fi vazut si de spectatorii din Timisoara, Arad, Craiova, Constanta, Bacau, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures, Brasov, Braila sau Tulcea.

Informatiile despre traseul filmului vor fi in permanenta updatate pe site-ul oficial al filmului, www.dupadealuri.ro.