Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, și-a exprimat marți susținerea pentru decizia liberalilor de a intra în alegerile europene din iunie 2024 cu listă comună de candidați PNL-PSD.

Daniel BudaFoto: Parlamentul European

„În viață ești nevoit să faci compromisuri, ideea este să nu fie compromisuri compromițătoare. A fost compromisul la care s-a ajuns”, a comentat Buda, întrebat despre lista comună de candidați, într-o întâlnire cu jurnaliști români, la Parlamentul European, la Strasbourg.

În schimb, Manfred Weber, președintele Partidului Popular European (PPE), din care face parte PNL, a refuzat să comenteze decizia PNL de a candida pe listă comună cu PSD.

„Nu comentez asupra deciziilor naționale” - a spus Weber, chestionat de HotNews, în legătură cu decizia PNL de a candida pe listă comună cu PSD la alegerile europarlamentare.

PPE își va organiza congresul, pe 6-7 martie 2024, la București.

„Congresul va avea loc în București, a fost decizia noastră de a merge în unul dintre orașele centrale ale Europei Centrale și de Est, vrem să upgradăm regiunea, pentru că pentru noi este o regiune importantă” - a declarat Weber într-un briefing de presă, la Parlamentul European.

Foto:

Ale CONRADO/Parlamentul European