Viziunea USL pe Turism, care urmeaza sa fie prezentata vineri la Mamaia, propune ca litoralul romanesc sa devina zona libera pentru cazinouri si sa nu fie afectat de nicio restrictie legata de fumat, informeaza Mediafax.

O proportie semnificativa a strategiei USL pe turism are in vedere litoralul, pe care PSD si PNL il vad transformat in zona libera pentru cazinouri.

De asemenea, pe litoral nu ar trebui sa existe restrictii legate de fumat. In plus, marea ar urma sa fie libera pentru agrementul nautic cu motor si vele.

PSD si PNL mai propun eliminarea interdictiei de construire in zona costiera, cu exceptia plajelor si a rezervatiilor naturale.

In viziunea opozitiei, plajele ar trebui sa ramana in proprietatea consiliilor locale si date hotelurilor in regim decomodat.

Litoralul ar urma sa fie transformat in zona cu statut special, cu limita teritoriala de 10 km pe uscat si 10 km in largul marii.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a pledat pentru un "turism fara restrictii", in conditiile in care Romania nu are "o mare spectaculoasa", insule sau pesti colorati: "Trebuie sa iesim cu ceva ce altii nu ofera. In Europa sunt foarte putini care ofera un turism fara constrangeri, un turism cu reguli putine. Sunt foarte putine locuri in care poti merge in Europa intr-un club si sa fumezi", a exemplificat el.

De asemenea, foarte putine tari europene ofera posibilitatea de a face ski-jet fara permis.