Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, joi, inceperea urmaririi penale pentru omor calificat fata de Aurel Mindrila, barbatul care a injunghiat trei femei pe strada, la Timisoara, dupa ce a recunoscut ca a ucis o prostituata al carei cadavru a fost gasit pe Calea Sagului.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis Madalina Mezdrea a declarat, pentru Mediafax, ca procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus inceperea urmaririi penale fata de Aurel Mindrila, dupa ce acesta a recunoscut ca, in noaptea de 14 spre 15 august, a injunghiat mortal o femeie pe Calea Sagului din Timisoara, dupa ce anterior intretinuse cu aceasta relatii sexuale contra cost.

"Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus inceperea urmaririi penale fata de Aurel Mindrila pentru comiterea infractiunii de omor calificat. In fapt, acesta a recunoscut ca in noaptea de 14 spre 15 august a injunghiat o femeie cu care anterior intretinuse raporturi sexuale contra cost", a declarat Mezdrea.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Timis, Ion Brasoveanu, declara, joi, ca Aurel Mindrila, barbatul acuzat ca a injunghiat trei femei pe strada, la Timisoara, a dat o declaratie in care sustine ca tot el a omorat o femeie, in urma cu cateva zile, pe Calea Sagului din municipiu, insa afirmatiile sale trebuie coroborate cu probe materiale si marturii.

"Aurel Mindrila a dat o declaratie in care sustine ca el a ucis-o si pe femeia gasita injunghiata pe Calea Sagului. A spus ca a avut acelasi motiv ca si in cazul celorlalte trei femei injunghiate neletal. Insa nu putem merge mai departe numai pe baza declaratiei lui, aceasta trebuie coroborata cu probe. In continuare impreuna cu Politia se fac cercetari si se incearca sa se coroboreze declaratiile lui cu probe materiale sau testimoniale, daca se gasesc martori", afirma Brasoveanu.

In noaptea de duminica spre luni, trupul neinsufletit al unei femei de 42 de ani, care practica prostitutia, a fost descoperit in apropierea unei benzinarii de la iesirea din municipiul Timisoara, pe Calea Sagului. Conform anchetatorilor, femeia avea mai multe escoriatii la fata, precum si o plaga prin intepare in partea stanga a toracelui.

Marti, trei femei au fost injunghiate pe strada, la Timisoara.

Prima, o tanara in varsta de 23 de ani, a fost injunghiata, marti la pranz, cu un cutit in abdomen, in apropierea Padurii Verzi, din zona UMT, fiind transportata de urgenta la Spitalul Clinic Municipal din Timisoara. Ea le-a declarat politistilor ca a fost taiata de un barbat necunoscut, care apoi a fugit.

Marti dupa-amiaza, o alta femeie, in varsta de 44 de ani, a fost injunghiata in spate cu un cutit, pe un bulevard din municipiul Timisoara, de un barbat necunoscut, care apoi a fugit. Femeia a fost transportata la Spitalul Municipal din Timisoara cu o plaga injunghiata in spate, ea primind ingrijiri medicale.

O a treia femeie, de 23 de ani, a fost injunghiata in spate cu un cutit, marti dupa-amiaza, pe Bulevardul Cetatii din Timisoara, ea fiind transportata tot la Spitalul Municipal.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Timis, Andreea Cinteza, la scurt timp dupa acest atac, politistii l-au prins pe Aurel Mindrila (32 de ani), din Mehedinti, pe acelasi bulevard, el fiind suspectat de comiterea acestei agresiuni. Tipetele femeii au fost auzite de un echipaj al Politiei Locale care l-a prins pe barbat. De altfel, cei trei politisti locali care l-au prins pe Mindrila vor fi premiati, joi, in cadrul unei ceremonii festive, de viceprimarul Timisoarei Adrian Orza.

Politistii locali au gasit asupra suspectului o pereche de manusi chirurgicale si un cutit pe care le-au predat politistilor Sectiei 4 pentru continuarea cercetarilor.

Mobilul faptelor l-ar fi constituit gelozia, determinata de imprejurarea ca Mindrila ar fi fost parasit de prietena, iar agresarea persoanelor de sex feminin ar fi reprezentat "razbunarea sa".

Barbatul a fost initial retinut, iar apoi arestat preventiv pentru 29 de zile de magistratii Tribunalului Timis.

Potrivit unor surse judiciare, el le-ar fi declarat anchetatorilor ca a atacat patru femei, trei dintre aceastea fiind internate in spital cu rani produse prin injungheiere. Politistii o cauta pe a patra presupusa victima.

Conform surselor citate, in cadrul audierii, barbatul ar fi fost intrebat si de prostituata de 42 de ani - gasita moarta in aproprierea unei benzinarii la iesire din Timisoara. Mindrila ar fi negat ca ar avea vreo legatura cu moartea acesteia, desi a spus ca a fost in zona unde s-a petrecut aceasta crima, spuneau sursele.

Mindrila este recidivist, a fost condamnat la zece ani si sase luni de inchisoare dupa ce a omorat cu un topor un barbat in Suceava. El a fost eliberat din Penitenciarul Botosani in 28 decembrie 2010.

Mehedinteanul urmeaza sa fie suspus mai multor investigatii, pentru a stabili daca a avut discernamant cand a comis faptele.