Salariile bugetarilor vor creste cu 15% in 2012, iar majorarea ar putea fi facuta in transe, daca nu va fi posibila acordarea intregului procent intr-o singura etapa, a declarat marti, la RFI, presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Marian Sarbu.

Marian Sarbu anunta ca salariile bugetarilor vor creste cu 15 procente anul viitor: "Ar fi vorba de recuperarea a 15 puncte procentuale, dupa ce in octombrie anul trecut au fost recuperate 15, deci acele 25 de procente cu care au fost diminuate salariile in 2010 pot fi recuperate dupa adaugarea a inca 15 puncte procentuale, poate chiar in transe, in anul 2012", explica presedintele UNPR.

Intrebat unde va gasi Guvernul bani pentru majorarea salariilor bugetarilor, Marian Sarbu a spus ca principala sursa va fi cresterea economica din 2011 si 2012.

"E vorba de cresterea aceasta din anul 2011. Sunt doua trimestre de crestere, al treilea trimestru e destul de probabil ca va fi tot cu o crestere economica. Pe de alta parte, anul 2012 este prognozat cu o crestere economica intre 3,5% si 4%. Deci aceasta este baza economica pe fondul careia se va putea face o astfel de crestere", precizeaza liderul UNPR.

Continuarea pe www.rfi.ro.