Alianta pentru o Romanie Curata: Alexandra Benea ar castiga 11.004 lei lunar / Radu Carp, directorul Institutului Diplomatic Roman: Informatiile sunt false. Salariul ei este de 10 ori mai mic

de R.P.     HotNews.ro
Vineri, 22 iulie 2011, 18:43 Actualitate | Esenţial


UPDATE: Radu Carp, directorul general al IDR, a infirmat datele publicate de Asociatia pentru o Romanie Curata. Contactat de HotNews.ro, Carp a declarat ca salariul Alexandrei Benea este de 11 milioane lei vechi, iar informatiile Asociatiei pentru o Romanie Curata sunt false. "Alexandra Laura-Benea are un salariu lunar de 11 milioane de lei vechi, de 10 ori mai putin decat ce au scris cei de la Asociatia pentru o Romanie Curata. Informatiile sunt false. Documentele privitoare la salarii au fost furate de o fosta angajata a Institutului care a fost data afara pentru plagiat. Ea a adunat toate cifrele de pe o coloana si a dat suma respectiva. O sa facem publice listele cu salariile angajatilor IDR, care sunt mult mai mici decat ce a aparut", a declarat pentru HotNews.ro Radu Carp, directorul general al Institutului Diplomatic Roman.

Alianta pentru o Romanie Curata a publicat vineri, 22 iulie, un articol in care sustine ca Alexandra Laura-Benea (fiica de 26 de ani a lui Gheorghe Benea, directorul Loteriei Romane) ar primi lunar un salariu brut in valoare de 11.004 lei, pentru functia de director al Directiei de Formare Profesionala din cadrul Institutului Diplomatic Roman. ARC sustine ca ar fi intrat in posesia unei copii a Statului de functii si de personal al IDR pentru anul 2011. Potrivit documentelor invocate, Alexandra Benea ar fi incadrata cu un salariu de baza de 3.918 lei, la care s-ar fi adaugat o indemnizatie de conducere de 7.086 de lei.
Alianta pentru o Romanie Curata l-a acuzat, pe 19 iulie, pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, "de nepotism si pedelizare" a MAE, in urma numirii in iulie 2010 la conducerea Directiei de Formare Profesionala din cadrul IDR a Alexandrei Benea, fiica in varsta de 26 de ani a lui Gheorghe Benea, directorul Companiei Nationale Loteria Romana si important membru al PDL Cluj.

Alianta pentru o Romanie Curata a reclamat si faptul ca, desi ocupa functia de director in cadrul IDR, Alexandra Benea s-a inscris si la concursul de admitere in 'Programul de formare diplomatica initiala' organizat de IDR si MAE pentru acei tineri care vor sa ia un prim contact cu acest domeniu. Potrivit Aliantei pentru o Romanie Curata, inainte de a fi numita de ministrul Baconschi in functia de director la IDR, Alexandra Benea nu a acumulat experienta in diplomatie sau administratie publica si a avut "un insignifiant traseu profesional": secretara la firma tatalui in orasul natal, functionar la Camera de Comert si Industrie din Cluj si consilier de relatii publice la televiziunea Antena 1 Cluj, unde s-a ocupat de monitorizarea presei.

In replica, Ministerul de Externe a anuntat pe 20 iulie ca numirea Alexandrei Benea in functia de director al Departamentului Formare Profesionala din cadrul Institutului Diplomatic Roman (IDR) s-a facut cu respectarea legislatiei in vigoare, iar aceasta nu este membra a niciunui partid politic. MAE mentioneaza ca la data numirii Alexandrei Benea in functia de director, in cadrul Departamentului Formare Profesionala activau trei persoane cu atributii efective legate de formarea profesionala, dintre care doua cu studii de licenta si doar una singura, d-na Benea, cu studii post-universitare.

Pe 21 iulie, Institutul Diplomatic Roman a dat publicitatii lista candidatilor admisi si respinsi la urmatoarea etapa eliminatorie a "Programului de formare diplomatica intitiala", criticat de Alianta pentru o Romania Curata pentru un caz flagrant de conflict de interese: un director IDR, Alexandra Benea, s-a inscris in program si s-a retras dupa izbucnirea scandalului. Pe lista candidatilor respinsi la programul IDR se numara, intre altii, Catalin Dancu, avocatul lui Gigi Becali, fiul unei deputate UNPR din Timisoara si o ruda a fostului director IDR, Vlad Nistor.


Citeste mai multe despre   
2567 vizualizari

 • +5 (9 voturi)    
  bravoooooooooo (Vineri, 22 iulie 2011, 18:50)

  sapte bani [anonim]

  mai ce noroc avem toti, ce oameni destepti. Toti afara luni, ca nu mai pupa ei salarii din astea la privat.
 • +10 (12 voturi)    
  felicitări Alianta pentru o Romanie Curata (Vineri, 22 iulie 2011, 19:12)

  Andrei [anonim]

  ARC e una din prea puţinele organizaţii civice neguvernamentale care îşi face treaba - să fie în sprijinul cetăţeanului, indiferent de "culoarea" celor vizaţi (în prezent văd că au articole despre Baconschi şi Vanghelie).

  Pt. Hotnews, vă îndemnăm să continuaţi să "săpaţi" proiectele POSSCE, POS DRU etc.
  Sunt doar câteva mii de proiecte europene aprobate şi lansate (în fond o încrengătură de ONG-uri, universităţi, CJ-uri, fundaţii, firme private care cum-necum sunt cam singurele care "absorb" fondurile UE). Salariile în proiectele plătite prin cofinanţare de la bugetul de stat şi bugetele Fondurilor Structurale (deci din banii contribuabililor europeni) sunt de 3000.-5000 euro pe lună pt. "experţi" şi "formatori" care ţin un curs pe săptămână cu prezentări powerpoint copiate de pe .net sau "consultanţi" care vând aceleaşi inutile "soluţii" informatice către n instituţii de stat la preţuri de te doare mintea.

  Mă întreb ce ar spune contribuabilii olandezi sau germani dacă ar şti...
 • -3 (13 voturi)    
  salarii de care ?? (Vineri, 22 iulie 2011, 20:24)

  larisa [anonim]

  salarii de care stimabili domni? 1100 de ce e un salariu asa de MAREEEE pentru o functie de director? Cred ca nu sunteti capabili sa intelegeti un articol. Tocmai s-a spus ca acel salariu este fals declarat. S-a prelut de catre antena 3 o stire de pe un blog de rahat a unuia si de acolo doar un pas pana la restul infloririlor. Pana nu vor fi suficiente procese de judecata pentru astfel de indivizi care doar fac afirmatii fara sa fie sprijinite de probe, emit si ei pareri din plictiseala si stiu doar sa se planga, vom merge tot in jos.
  • +5 (5 voturi)    
   dincolo de salariu..... (Sâmbătă, 23 iulie 2011, 7:39)

   lili [anonim] i-a raspuns lui larisa

   Juna fiica de mare membru PDL a ajuns director la Ministerul de Externe fără a avea „formarea iniţială”, adică aia de bază! Şi de-acum va deveni cursantă a institutului pe care îl conduce! Asta, fireşte, dacă va lua concursul de admitere. Oare cine îi va corecta lucrarea? Iar după ce va isprăvi cursul, pe diplomă numele său va figura de două ori - o dată în calitate de absolvent şi o dată ca director care certifică bunele rezultate ale absolventului?
   Ţinând cont de faptul că Institutul ăsta se ocupă cu formarea profesională a membrilor corpului diplomatic, e logic, sper, că acolo trebuie să conduca Institutul cineva gata pregătit, mai tare profesional decât cei pe care îi pregăteşte, nu? Că nici la şcoala de şoferi nu e instructor cineva care nu are permis de conducere sau îl are de un an-doi...
   Dvs, ce parere aveti despre asta?!!!
   • -1 (1 vot)    
    lili, mai draga (Duminică, 24 iulie 2011, 9:21)

    panfilache [anonim] i-a raspuns lui lili

    iar te agit..
    sezi blanda si asteapta, au promis ca vor face publice lefurile celor dela institutul diplomaticesc.
    deci, daca e secret, vom stii si noi.
    apoi, s'a dat in presa cum ca fatuca, speriata de zarva, a renuntat la directorie.
    si, nu ulitima intrebare de pe lista: oare, daca esti fiul cuiva mare, nu mai ai drepturi ? nu mai poti ocupa un job decent, nu mai poti fi ales ?
    prin anii 50 era musai sa pui in autobiografie(inca se mai numea asa, nu sivi:-)) cu ce se ocupau parinti, inainte si dupa 23 aug.

    suspiciunea este a doua natura a romanului.
    prima este invarteala.
    deci, mai draga, daca eu ma invartesc, inseamna ca totul se invarte !
    e pur si muove:-)
 • -1 (11 voturi)    
  Alianta pentru o minciuna gogonata (Vineri, 22 iulie 2011, 21:21)

  ion roata [anonim]

  Alianta pentru o Romanie curata cu parere de rau ea insasi nu prea e curata,des lanseaza tot felul de minciuni gogonate ca sa-si justifice salariile mari pe care le primesc.Cand faci o asemenea afirmatie trebuie sa te bazezi pe date certe si nu sa lansezi minciuni care pot avea urmari grave personalitatilor afectate.
  • 0 (0 voturi)    
   nepotism cras (Duminică, 24 iulie 2011, 19:07)

   monica L [anonim] i-a raspuns lui ion roata

   Ioaneee, mai invirte roata aia ca rugineste-n sopru.... crezi ca alianta a falsificat CV-ul? Ce altceva mai trebuia sa poti pune eticheta de nepotism cras. Problema nu e citi bani gabjeste junioara Benea, ci cum poate fi numit un director intr-o institutie publica cu un astfel de CV si de experienta.
 • +8 (10 voturi)    
  IDR (Vineri, 22 iulie 2011, 21:42)

  MihaiG [utilizator]

  Bai, numai capacitati la Institutul Diplomatic Roman: beizadele, angajati care plagiaza.

  V-ati gandit macar o data sa angajati la acest institut persoane care au studii de specialitate (de preferinta in strainatate) si au lucrat in domeniu?
  Ca au trecut 22 de ani din '89, ati gasi ceva oameni.

  Dar nu, promovati aceleasi metode ticaloase, relatii, pile, rubedenii.
 • +7 (13 voturi)    
  directoare (Vineri, 22 iulie 2011, 22:05)

  Spock [anonim]

  Chiar daca nu primeste acei bani bate la ochi ceva! Cum poate fi o mucoasa de 26 de ani directoare?
 • +1 (1 vot)    
  tata, ce dumnezeu n-ai putut sa faci mai mult pent (Duminică, 24 iulie 2011, 18:54)

  monica L [anonim]

  O scurta analiza pe text: in 2007, cind mam'selle Benea era studenta la cursuri de zi la UBB avea de facut zilnic urmatoarele chestii in fisa postului la CCI Cluj, and I quote:
  "Departamentul Economic: efectuarea operaţiunilor bancare, înscrierea în registre a operaţiunilor efectuate, înregistrarea taxelor şi verificarea încasărilor, ţinerea legăturilor cu bănci, clienţi sau furnizori, întocmirea, contabilizarea şi verificarea facturilor emise, ţinerea la zi a documentelor, verificarea zilnică a contului bancar."
  Mie imi seamana atit de mult cu fisa postului de economist cu juma' de norma unei alte demoiselle, de la LUXTEN, pe 7000 de lei lunar: introducerea de date in calculator. EB spunea ca i se pare normal ca un tata sa isi ajute copilul, nu?
  Si in general, Benea junioara are un CV ametitor... Remarcabil insa ca nu crede ca IQ este totuna cu acquis-ul comunitar, precum o junissima secretar de stat de la justitie.
 • 0 (0 voturi)    
  Radu Carp e un mincinos ordinar!!! (Marţi, 26 iulie 2011, 18:39)

  sebastian [anonim]

  salariul cel mai mic in IDR (adica, de exemplu al unui angajat cu functia de curier) este de peste 1300 roni, iar a unui CR III (cu jumatate de norma!) depaseste 1200 roni. Cum ar putea Benea, cu functie de director (si indemnizatie de conducere) sa castige un salariu de 1100 lei noi, adica mai putin decat un subaltern al domniei sale (un alt exemplu este salariul castigat de un RR II, care depaseste 1400 lei noi) ? De asemenea, cum poate acest individ deplorabil sa vina sa minta atat de ordinar .....dupa ce tocmai angajatul sau, controlor financiar in cadrul IDR a precizat intr-o interventie telefonica la antena 3 ca respectiva duduie castiga, conform "documentelor oficiale" invocate de acelasi controlor, aproape 3000 de lei noi, adica de trei ori mai mult decat abereaza tovarasul carp....Rusine tataie, rusine!!!! //.....crestin-democrat!!!(editat de HotNews.ro)


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version