documente

CV_Alexandra_Benea_ro

(20 Iul 2011) PDF, 214KB

Numirea Alexandrei Benea (fiica in varsta de 25 de ani a lui Gheorghe Benea, directorul Loteriei Romane) in functia de director al Departamentului Formare Profesionala din cadrul Institutului Diplomatic Roman (IDR) s-a facut cu respectarea legislatiei in vigoare, iar aceasta nu este membra a niciunui partid politic, afirma Ministerul Afacerilor Externe intr-o precizare transmisa miercuri cu privire la acuzatiile formulate in acest sens de Alianta pentru o Romanie Curata.

Alianta pentru o Romanie Curata l-a acuzat pe seful diplomatiei, Teodor Baconschi, de "nepotism si pedelizare" a MAE in urma numirii in iulie 2010, a Alexandrei Benea, fiica in varsta de 25 de ani a lui Gheorghe Benea, directorul Companiei Nationale Loteria Romana si important membru al PDL Cluj, in functia respectiva. Alianta pentru o Romanie Curata a reclamat si faptul ca, desi ocupa functia de director in cadrul IDR, Alexandra Benea s-a inscris si la concursul de admitere in 'Programul de formare diplomatica initiala' organizat de IDR si MAE pentru acei tineri care vor sa ia un prim contact cu acest domeniu. Potrivit Aliantei pentru o Romanie Curata, inainte de a fi numita de ministrul Baconschi in functia de director la IDR, Alexandra Benea nu a acumulat experienta in diplomatie sau administratie publica si a avut "un insignifiant traseu profesional": secretara la firma tatalui in orasul natal, functionar la Camera de Comert si Industrie din Cluj si consilier de relatii publice la televiziunea Antena 1 Cluj, unde s-a ocupat de monitorizarea presei.

Veci aici CV Alexandra Benea

MAE mentioneaza ca la data numirii Alexandrei Benea in functia de director, in cadrul Departamentului Formare Profesionala activau trei persoane cu atributii efective legate de formarea profesionala, dintre care doua cu studii de licenta si doar una singura, d-na Benea, cu studii post-universitare.

Potrivit MAE, Alexandra Benea a studiat comunicare si relatii economice internationale la Universitatea Babes - Bolyai din Cluj, detine un master in comert exterior la aceeasi universitate iar in prezent este doctorand la Universitatea din Bucuresti. De asemenea, MAE subliniaza ca aceasta nu este membru al niciunui partid politic.

Totodata, MAE precizeaza ca Alexandra Benea nu a participat si nu participa la selectia candidatilor pentru inscrierea la cursul de formare diplomatica initiala, aceasta fiind facuta de o comisie mixta IDR - MAE. De asemenea, la 15 iulie, imediat dupa anuntarea rezultatelor primei etape de selectie, "Alexandra Benea a renuntat, din motive personale, sa se prezinte la etapa urmatoare a concursului, interviul", se evidentiaza in precizarea MAE.

Potrivit sursei citate, Regulamentul intern al Programului formare diplomatica initiala, desfasurat de IDR, a fost aprobat de ministrul afacerilor externe la 5 mai 2011. Procedurile privind organizarea concursului (etape, activitati, termene), asa cum sunt ele prevazute in Regulamentul intern al Programului, au fost publicate pe site-ul IDR (www.idr.ro) inca de la lansarea acestuia. De asemenea, regulamentul complet este pus la dispozitia candidatilor, in urma unei solicitari scrise. Costurile Programului, ca si in cazul celorlalte programe organizate de IDR, sunt acoperite in conformitate cu art. 8 din HG nr. 880/2005 privind organizarea si functionarea IDR. Costurile acestui program de formare sunt compuse din cheltuieli cu personalul didactic (experti din afara IDR si MAE) estimate la aproximativ 15.000 lei pentru intregul curs si din cote parti ale cheltuielilor administrative de functionare ale IDR in valoare de circa 3.000 lei, se mai arata in precizarea MAE.

Citeste si:

Cine este noul director al Loteriei Romane: Gheorghe Benea, omul care se vedea ministru la industrii