Seful delegatiei FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, a afirmat joi ca este bine ca Romania isi mentine redresarea economica, insa se simte nevoia unei cresteri economice sustinute, care sa se regaseasca si in puterea de cumparare a populatiei, relateaza Mediafax. In timpul unei intalniri cu presedintele Senatului, Mircea Geoana, Franks a spus ca primordiale pentru Romania sunt mentinerea riscurilor la un nivel cat mai scazut si continuarea reformelor si a redresarii economice.

Jeffrey FranksFoto: Agerpres

"E placut sa vezi ca exista redresare economica, dar vrem si altceva. Vrem o crestere economica sustinuta, pentru ca numai cu o crestere care sa fie resimtita si de populatie bunastarea va creste semnificativ. Nu are niciun rost sa ai crestere economica daca ea nu este resimtita de catre populatie", a declarat seful FMI.

Oficialul FMI s-a aratat increzator asupra perspectivei economice in Europa. El a spus ca exista insa unele economii care prezinta un potential risc de afectare, mentionand aici SUA si unele tari europene.