Un numar de 773 de contestatii au fost solutionate prin majorarea notei la Bacalaureat, din totalul celor 2.354 depuse in judetul Cluj. In urma analizarii contestatiilor, promovabilitatea din judet a crescut cu 0,84 puncte procentuale, de la 54,07% la 54,91%, potrivit Agerpres.

Numarul candidatilor care au promovat examenul a crescut cu 48, de la 3.240 la 3.288 cati au fost declarati admisi inainte de contestatii. Bacalaureatul nu a fost absolvit de 2.914 candidati.

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, 441 de note au fost majorate dupa contestatii, iar 332 au fost mai mici decat cele acordate initial de comisiile centrelor de corectare. Totalul lucrarilor scrise care au primit note cu 1,5 puncte mai mult decat la prima corectare a fost de opt.

Un absolvent de la Liceul "Bathory" din Cluj-Napoca a fost declarat admis la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, dupa corectarea contestatiei. In total, la acest centru de examinare au fost depuse 88 de contestatii, dintre care 11 au fost solutionate cu marirea notei, transmite Ziua de Cluj.

La centrul de examinare de la Liceul "Bathory" din Cluj-Napoca au sustinut examenele din cadrul Bacalaureatului, in sesiunea iunie-iulie, absolventi de la "Bathory", de la Liceul de muzica "Sigismund Toduta", Liceul UCECOM "Spiru Haret", respectiv de la Liceul de coregrafie "Octavian Stroe", a declarat Dumitru Draica, seful comisiei de bacalareat de la acest centru, citat de Ziua de Cluj.

Din totalul de contestatii, 37 au fost la limba romana, 13 la maghiara, 12 la istorie, 9 la matematica, 3 la chimie organica, 11 la geografie, doua la informatica si una la psihologie. Potrivit sursei citate, UCECIM "Spiru Haret" a ramas in continuare fara niciun elev admis la examenul de Bacalaureat.

Citeste si: