Marele regizor roman Alexandru Tocilescu va primi joi, la ora 12:00, o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Piata Timpului din Bucuresti, pentru intreaga cariera.

Alexandru Tocilescu, care in luna iulie va implini varsta de 65 de ani, devine astfel primul regizor care primeste o stea in cadrul binecunoscutului proiect cultural, scrie Agerpres.

Inaintea regizorului Alexandru Tocilescu au mai primit aceasta distinctie Florin Piersic, in ianuarie, Victor Rebengiuc, in februarie, Radu Beligan, in martie, Amza Pellea (postum), in aprilie, si Maia Morgenstern, in mai.

Alexandru Tocilescu, nascut pe 27 iulie 1946, este unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru romani. In 1999, Alexandru Tocilescu a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, "O scrisoare pierduta" de I.

L. Caragiale, montat la Teatrul National Bucuresti, iar in 2002 i-a fost decernat premiul UNITER pentru intreaga activitate. In 2006, Tocilescu a primit premiul pentru cea mai buna regie pentru spectacolul "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu", in cadrul Festivalului Comediei Romanesti - festCO.