Legea privind eutanasierea cainilor fara stapan a fost retrimisa de deputati la comisia pentru administratie, cu 247 pentru, 12 impotriva si 21 de abtineri, pentru o "dezbatere serioasa". Saptamana trecuta, proiectul de lege a fost scos de pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor.

Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic are doua saptamani la dispozitie pentru a dezbate legea.

Initial, puterea a propus vot secret, dar initiativa nu a fost aprobata. Coalitia de guvernare a reusit sa stranga doar 146 voturi pentru secretizare, ceea ce inseamna ca puterea nu avea numarul necesar de deputati pentru a aproba legea. Dupa o pauza de consultari, liderii grupurilor parlamentare au cazut de acord sa retrimita legea la comisia pentru administratie.

Senatorii au aprobat deja legea, iar Camera Deputatilor e for decizional in acest caz.

Proiectul de lege prevede ca animalele bolnave si cele agresive sa fie eutanasiate, iar restul sa fie cazate in adaposturi, insa decizia finala va apartine Consiliilor locale.

Modificarea legii cainilor fara stapan a fost initiata de prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei. Pe data de 27 aprilie 2010, el a anuntat ca a trimis Camerei Deputatilor propunerile de modificare a legii cainilor fara stapan, printre acestea fiind si posibilitatea eutanasierii atat a cainilor grav bolnavi, a celor agresivi si a celor care nu sunt adoptati in sapte zile.