Procurorii efectueaza cercetari, in colaborare cu lucratori ai Politiei Municipiului Oradea, in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor producerii unui incident la un strand, potrtivit Parchetului General, citat de Agerpres.

Dosarul s-a deschis pentru acuzatia de ucidere din culpa, iar in prezent se fac investigatii pentru identificarea persoanelor responsabile de producerea tragediei.

Fetita in varsta de sapte ani care a murit aspirata de conducta de evacuare a apei la un strand din Oradea era copilul unui pastor penticostal, profesor de religie la Liceul Teologic Penticostal Betel din municipiu, iar mama fetitei este profesor de istorie si geografie la acelasi liceu, potrivit Mediafax.

Potrivit unor surse medicale, fetita se afla intr-unul din bazinele strandului, care era plin cu apa, iar la un moment dat a fost trasa la fund, prin forta apei.

Copilul a fost scos pe marginea bazinului de catre oamenii aflati la bazin.

Seful echipajului SMURD care a intervenit in acest caz, dr. Adriana Balan, a declarat ca fetita, care s-ar fi aflat la strand impreuna cu mama sa, a fost gasita in stop cardio-respirator.

"Am gasit-o in stop cardio-respirator, am incercat resuscitarea si transportarea de urgenta la spital, unde insa a decedat", a spus medicul SMURD.

Potrivit sefului Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic Judetean, dr. Hadrian Borcea, cazul fetitei nu este singular in strandurile din Oradea si din Baile Felix, aflate in apropiere, fiind cauzate de faptul ca gurile de evacuare a apei din bazine nu sunt bine protejate.

"Din cate imi amintesc, in ultimii cinci ani este al treilea caz de absorbtie in sorbul de evacuare. Traumatismele in asemenea cazuri sunt foarte puternice. Practic, fetita nu a decedat pentru ca s-a inecat, ci, cel mai probabil, din cauza traumatismelor suferite. Puterea de aspirare este foarte mare. Nu inteleg cum strandurile pot functiona astfel, din moment ce exista sisteme de protectie speciale", a precizat medicul.

Florin Alexandru, purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Piete, Agrement si Salubritate, de care apartine strandul Iosia, a declarat ca regia a declansat o ancheta in acest caz.