Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia formulata de deputatul Sergiu Andon impotriva deciziei de incompatibilitate formulata de ANI in 2009​

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 13 aprilie 2011, 18:50 Actualitate | Esenţial

Curtea de Apel Bucuresti a respins, miercuri 13 aprilie, contestatia formulata de deputatul Sergiu Andon impotriva deciziei de incompatibilitate formulata de ANI in 2009. ANI l-a declarat pe Sergiu Andon incompatibil deoarece a acordat asistenta juridica unui invinuit intr-un dosar de coruptie. Decizia magistratilor Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Daca si Curtea Suprema mentine decizia, atunci deputatul ar putea sa isi piarda mandatul de parlamentar.


Decizia Curtii de Apel confirma decizia de incompatibilitate a ANI din 2009. In iunie 2009, ANI a facut public faptul ca deputatul Sergiu Andon s-a aflat in stare de incompatibilitate pentru ca a acordat asistenta unei persoane invinuite intr-un dosar de coruptie. Vezi mai jos comuncatul ANI din 2009 in care se constata incompatibilitatea:
 • "In urma verificarii informatiilor cuprinse in documentele depuse prin sesizare, a copiilor certificate ale declaratiilor de avere si de interese (completate la data de 14.12.2008 si inregistrate la data de 17.12.2008), a unei imputerniciri avocatiale si a actelor procedurale existente la dosarul cauzei penale, a rezultat faptul ca domnul Sergiu Andon, desi avea calitatea de deputat in Parlamentul Romanei, a acordat asistenta juridica intr-o cauza penala prevazuta de Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare. Pana in prezent, nu au fost depuse documente din care sa rezulte rezilierea dosarului de asistenta juridica incheiat de domnul Sergiu Andon in 2008 si nici delegarea sau preluarea cauzei de catre alt aparator.
 • Conform art. 82^1 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, ,<<deputatul sau senatorul care, pe durata exercitarii mandatului de parlamentar, doreste sa exercite si profesia de avocat nu poate sa pledeze in cauzele ce se judeca de catre judecatorii sau tribunale si nici nu poate acorda asistenta juridica la parchetele de pe langa aceste instante>> (alin. 1). Mai mult decat atat, conform alin. (2), lit. a, <<deputatul sau senatorul aflat in situatia prevazuta la alin. (1) nu poate acorda asistenta juridica invinuitilor sau inculpatilor si nici nu ii poate asista in instante in cauzele penale privind infractiunile de coruptie, infractiunile asimilate infractiunilor de coruptie, infractiunile in legatura directa cu infractiunile de coruptie, precum si infractiunile impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene, prevazute in Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare>>."
Presa a notat ca  Sergiu Andon a oferit asistenta juridica in 2008 Marianei Draghici, fosta directoare adjuncta a Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) cercetata de DNA  pentru o licitatie in care APIA a achizitionat, in 2007, aproape 200 de ATV-uri la preturi supraevaluate. Vezi aici detaliile cazului

Deputatul Sergiu Andon a contestat decizia ANI in 2009 la Curtea de Apel Bucuresti. Dosarul a fost suspendat in 2010 pentru ca deputatul a sesizat Curtea Constitutionala. In ianuarie 2011, dosarul a fost repus pe rolul Curtii de Apel la solicitarea ANI, iar miercuri 13 aprilie instanta a si deliberat respingand contestatia lui Andon. Decizia Curtii de Apel poate fi atacata la ICCJ. Daca si Curtea Suprema mentine decizia de incompatibilitate, atunci potrivit legislatiei mandatul lui Sergiu Andon ar putea fi revocat.

Sergiu Andon este la al doilea mandat de parlamentar si a fost ales in 2008 deputat în circumscripţia electorală nr.42 Bucuresti, colegiul uninominal nr.16 pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator. In prezent este inregistrat la grupul parlamentar al PNL. Este secretarul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale. Pana in prezent a luat cuvantul in plenul Camerei Deputatilor de trei ori, vorbind in total 5 minute, a semnat 19 initiative legislative si a semnat doua motiuni. Vezi aici fisa de parlamentar.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. “Ador” la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


789 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Alta incompabilitate (Miercuri, 13 aprilie 2011, 20:06)

  ioan [anonim]

  Este mana dreapta a lui Felix Motanul Turnator! Daca a reprezentat un securist dovedit in instanta, nu poate sa-l acuze de incompatibilitate si in cazul lui Felix urmarit penal in urma sesizarilor de la ICCJ?
 • 0 (0 voturi)    
  pe cand si madam (Joi, 14 aprilie 2011, 10:45)

  io [anonim]

  Alice Draghici, care nu doar ca l-a reprezentat pe Bradisteanu ci a si facut presiuni la ANI sa nu inceapa investigatiile.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri