Primarul general Sorin Oprescu a vizitat, joi, o firma de autovehicule electrice din Beijing si a solicitat conducerii sa trimita cat mai curand la Bucuresti o oferta in eventualitatea achizitionarii unor autobuze tip hibrid, relateaza Mediafax.

In cursul zilei, Oprescu s-a intalnit si cu He Junfeng, directorul China Communications Construction Company, care este interesata sa investeasca in proiectele de infrastructura derulate in Bucuresti, informeaza municipalitatea.

China Communications Construction Company este cea mai mare companie privata de constructii din China, cu filiale in 81 de tari, reprezentantul firmei spunand ca va trimite in Romania o delegatie pentru "discutii concrete privind modalitatile de colaborare", dar si pentru infiintarea unei reprezentante a companiei, la Bucuresti.

Tot joi, edilul Capitalei a discutat cu Xing Yan, directorul BCEG International CO.Ltd, cu privire la proiectul arcului de nord al inelului median din Capitala. Reprezentantul companiei chineze si-a aratat interesul pentru ca partea chineza sa realizeze aceasta sosea si de o colaborare in cadrul acestui proiect.

Oprescu s-a mai intalnit cu seful Departamentului de Afaceri Externe din cadrul Primariei, Wang Hong si a luat pranzul cu vicepresedintele Marii Adunari Nationale a Beijingului, Liu Xiaochen.

Primarul general al Capitalei se va intalni, vineri, cu omologul sau de la Beijing, Huo Jinlong.

In urma cu o zi, Sorin Oprescu s-a intalnit cu reprezentantii Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd, cu care a discutat despre lucrarile de fluidizare a traficului. "Reprezentantii Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd si-au aratat interesul pentru realizarea unei autostrazi suspendate la Bucuresti, tinandu-se cont si de infrastructura existenta in Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

Sorin Oprescu a mai vizitat Beijing Planning Exhibition Museum (Centrul de planificare urbana), unde i-a fost prezentat "Master Plan-ul Beijingului pana in anul 2020" si una dintre cele mai mari unitati sanitare din China, Spitalul Universitar "Chao-Yang".

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, face o vizita oficiala la Beijing, unde se intalneste cu investitori chinezi pentru obtinerea de bani pentru proiectele municipalitatii, edilul declarand, luni, pentru Mediafax, ca incearca incheierea unui parteneriat public-privat pentru finalizarea unor proiecte de infrastructura.

Primarul Capitalei a precizat ca, avand in vedere sedinta de luni a CGMB prin care proiectului de buget i-au fost aduse 50 de amendamente de catre consilierii PDL, fiind oprita astfel continuarea mai multor proiecte, va incerca sa aduca "si mai multi bani", astfel incat toate proiectele sa poata fi finalizate, referindu-se la Stadionul National, Centrul Istoric sau strapungerile mai multor bulevarde care trebuie continuate sau finalizate.

Primarul general Sorin Oprescu a dispus formarea unei comisii de ancheta in legatura cu situatia RATB dupa ce, in 21 februarie, i-a pus in vedere directorului regiei, Adrian Crit, ca pentru incheierea contractului cu Astra Vagoane Arad si Siemens este nevoie de aprobarea CGMB.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a semnat, in 21 februarie, un acord - cadru impreuna cu Astra Vagoane Arad si Siemens pentru fabricarea, la Bucuresti, de tramvaie cu podea joasa complet coborata.