Ambasada Romaniei in Egipt recomanda cetatenilor romani care se afla in Cairo sa evite deplasarile pe strada pana la restabilirea ordinii. Pana in acest moment, ambasada Romaniei a primit aproximativ 200 de apeluri de la cetatenii romani care solicita informatii, precizeaza MAE, intr-un comunicat de presa.

Nu exista pana la acest moment informatii despre romani blocati pe aeroportul din Cairo. Focurile de arma se aud pe intreg teritoriul Cairo, dar sunt razlete si provin de la grupurile de locatari care s-au organizat pentru a evita eventualele jafuri.

Avand in vedere ultimele evolutii din Egipt, urmare retragerii fortelor de politie, Ministerul Afacerilor Externe recomanda evitarea calatoriilor in Egipt, in conditiile in care eliberarea de catre demonstranti a unor arestati si condamnati determina pericole suplimentare.

Ceteatenii romani care, in pofida alertei de calatorie, doresc sa se deplaseze in aceasta tara sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

"Atentionam cetatenii romani care ignora avertismentele MAE si se deplaseaza in zone de risc ca o fac pe propria raspundere si vor suporta consecintele unor astfel de calatorii, avand in vedere ca posibilitatile de interventie ale misiunilor diplomatice si oficiilor consulare de cariera in astfel de zone sunt reduse", potrivit sursei citate.

Datele de contact ale Ambasadei Romaniei in Republica Araba Egipt, la care cei interesati pot obtine informatii consulare sunt:

Telefon: (00202) 2736.01.07

Telefon direct: (00202) 2735.95.46

Fax: (00202) 2736.08.51

Web: http://cairo.mae.ro

E-mail: roembegy@link.net

Sectie Consulara:

Telefon: (00202) 2735.53.26

E-mail : roegyvisa@tedata.net.eg

La nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Departamentul Consular, functioneaza non stop o linie telefonica de permanenta (24/24) la care pot suna cetatenii romani afectati de actuala situatie de insecuritate din Egipt 0040- 21.319.68.70.