Romania ar putea fi pregatita, din punct de vedere tehnic, sa adere la Spatiul Schengen, in timp ce Bulgaria lucreaza inca pentru a pune la punct toate cerintele tehnice, a afirmat ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, citat de Novinite.com. Totusi, oficialul de la Budapesta si-a exprimat speranta ca Bulgaria va fi pregatita pentru aderarea la Schengen pana la sfarsitul lunii iunie, data pana la care Ungaria asigura presedintia semestriala a Uniunii Europene.

"In opinia expertilor, Bulgaria nu indeplineste in acest moment toate cerintele tehnice, in special la frontiera cu Turcia. Autoritatile de la Sofia au recunoscut, de altfel, ca incearca sa puna la punct aceste neajunsuri", a afirmat Sandor Pinter, intr-o sedinta a Parlamentului European.

Oficialul ungar a precizat, insa, ca cele doua tari vecine nu pot adera separat la Zona Schengen, in ciuda faptului ca Romania este deja pregatita, din punct de vedere tehnic.

In plus, Sandor Pinter nu a precizat nicio data posibila pentru aderarea celor doua tari, in conditiile in care Franta, Germania si Finlanda au anuntat deja ca nu sunt de acord cu includerea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen.