Imaginile cu barbatul care s-a aruncat, joi dimineata, de la un balcon al Parlamentului Romaniei, in timpul discursului premierului Emil Boc, au facut inconjurul presei internationale. Pe site-ul Euronews, stirea este cea mai citita din ultimele 24 de ore: "In Parlamentul Romaniei era anuntata oricum o zi dramatica, in conditiile in care Guvernul Boc trebuia sa faca fata supunerii la vot a unei noi motiuni de cenzura. Dar nimeni nu putea prezice tragica intorsatura a evenimentelor, in urma careia discursul premierului a fost intrerupt", scriu jurnalistii de la Euronews.

"Plonjonul de protest, de la balcon, al unui tehnician tv a transmis unde de soc in sala Parlamentului", mai comenteaza Euronews.

"O bufnitura s-a auzit in sala Parlamentului dupa ce Adrian Sobaru a plonjat de la balcon si s-a lovit de scaune, cativa metri mai jos. Premierul roman Emil Boc, care sustinea un discurs in fata plenului in acel moment, s-a indreptat in graba spre ranit, alaturi de parlamentari. Adrian Sobaru, tatal a doi copii ai angajat al televiziunii publice, ingrijorat de reducerile de cheltuieli din sectorul public, purta un tricou pe care scria " scrie siBBC.

Premierul roman Emil Boc a "supravietuit" celei de-a patra motiuni de cenzura din acest an, aratand ca poate duce mai departe, alaturi de fragila sa coalitie, reformele necesare pentru a merge mai departe in acordul care a adus tarii un imprumut extern de 20 de miliarde de euro, relateaza agentia Reuters, completand ca dezbaterile au fost intrerupte pentru scurt timp dupa ce un angajat al televiziunii publice a sarit de la unul dintre balcoanele Parlamentului, in semn de protest fata de masurile de austeritate ale Guvernului, care includ reduceri salariale si cresteri de taxe.

Un barbat a fost ranit grav joi, dupa ce s-a aruncat de la balcon in Parlamentul de la Bucuresti, protestand astfel fata de masurile de austeritate ale Guvernului de centru-dreapta condus de Emil Boc, scrie si AFP. Adrian Sobaru, in varsta de 40 de ani, a strigat "Boc, ai furat viitorul copiilor nostri" inainte de plonjonul in gol, mai scriu jurnalistii francezi, care amintesc si reactia primului ministru: acesta a declarat ca regreta "tragicul eveniment", adaugand ca intelege problemele romanilor, pe timp de criza.

"Protestele impotriva masurilor de austeritate eclipseaza votul de supravietuire pentru Guvernul Boc, dat de Parlament", e titlul care deschide articolul din The Guardianpe aceasta tema. "Guvernul de la Bucuresti a supravietuit unei motiuni de cenzura intr-o sedinta a Parlamentului in care votul in sine a fost eclipsat de un barbat care a plonjat in gol de la balcon, nemultumit de masurile de austeritate".

Washington Post considera ca protestul barbatului aminteste de Revolutia din 1989, cand 1.300 de oameni au murit, acesta fiind pretul pentru inlaturarea Partidului Comunist de la conducerea tarii. Jurnalistii americani amintesc ca gestul extrem al angajatului televiziunii publice vine intr-un moment in care romanii comemoreaza 21 de ani de la evenimentele din 1989.