Ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, participa luni, la Bruxelles, la reuniunile Consiliilor Afaceri Generale si Afaceri Externe. Vor fi discutate probleme referitoare la pregatirea Consiliului European din 16-17 decembrie, unde vor fi abordate politicile economice (mecanismul permanent de criza, reforma sistemului de pensii) - precizeaza Ministerul Afacerilor Externe.

In timpul discutiilor Consiliului de Afaceri Externe vor fi evaluate relatiile de perspectiva ale Uniunii Europene cu partenerii strategici si se vor discuta aspecte referitoare la pregatirea summit-urilor UE cu Africa, India si Rusia, precum si a summit-ului OSCE. De asemenea, va fi prezentat programul de lucru al Comisiei Europene pentru anul 2011 si Comunicarea Comisiei privind "Consolidarea raspunsului european la dezastre: rolul protectiei civile si al asistentei umanitare".

Ministrii vor analiza, printre altele, ultimele evolutii in Procesul de Pace in Orientul Mijlociu, dosarul iranian, precum si situatia din Irak.